BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten flaş yargı düzenleme açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik yeni yargı düzenlemesi ve Kılıçdaroğlu'nun iddiaları ile ilgili açıklamada bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- AK Parti, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na sunduğu yargı paketinde çok tartışılacak öneriler gündeme getirdi. Yargıtay’ın kaldırılmasını isteyen AK Parti, yerine yeni üyeler ve yeni başkanlarla “Temyiz Mahkemesi’nin” kurulmasını önerdi.

Ankara'da gündeminin ilk sırasına oturan yüksek yargıda yeni düzenleme ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, ' Yargıtay ve Danıştay hepsi tek mahkemeye dönüştürülüyor. Yok edilmiyor. Bir çatı olarak toplanması ve temyiz mahkemesi olarak vasıflandırılması bizim icat ettiğimiz bir şey değil. Orada farklı daireler olacak. Bu reformdur bu olması gerekendir.'' dedi.

CHP'li belediyelere yönelik düzenlenen operasyonlarla ilgili Kılıçdaroğlu'na da cevap veren Çelik, '' Sayın Kılıçdaroğlu'nun saplantısı var. Biri CHP'ye yakınsa DHPK-C'li de olabilir. Ona dokunulmasın. Durup dururuken neden tutuklama olsun. Bu konuda çok söze gerek yok.'' dedi.

Hüseyin Çelik gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Çelik'in konuşmasından satır başları;

YÜKSEK YAGI SİLBAŞTAN

Bizim uzlaşma komisyonunda üç değerli arkadaşımız var. Tüm olup bitenler 3 kişinin şekillendirmesi ile olmuyor. İçeride bir heyetimiz daha var. İçeride her şey pişiyor şekillendiriliyor. Oradaki arkadaşlarımız ise sunuyor. Yüksek Yargı'da tek çatı altında toplanılması bizim partimizin iradesi ile verilmiş bir karardır. Yargıtay ve Danıştay hepsi tek mahkemeye dönüştürülüyor. Yok edilmiyor. Bir çatı olarak toplanması ve temyiz mahkemesi olarak vasıflandırılması bizim icat ettiğimiz bir şey değil. Orada farklı daireler olacak. Bu reformdur olması gerekendir. Bunu hukukçular tartışınca doğru buluyorlar.

'Plansız iş yapan kimse haritasız define arayan serseme benzer' diye bir söz vardır. Biz aklımıza geleni yapan iktidar değiliz. Bizde işleyen bir istişare mekanizması var.

YARGIYA MÜDAHALE SÖZ KONUSU DEĞİL

Bu kararın arkasında genel merkez iradesi var, STK'lardan alınan görüşler var, akademisyenlerin görüşü var. Yargıya müdahale söz konusu değil. Yargı bağımsızdır, tarafsızdır. Bu teklifimizi verdik. Herkes bilsin okusun. Aklı eren herkes bunu tartışsın. Türkiye sağlam limana demir atsın.

KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİASI

Kılıçdaroğlu'nun belediyelere düzenlenen operasyonlarla ilgili iddiaları var. Bugüne kadar 3391 inceleme ve soruşturma izni verildi. Bunun 1535’i Ak Parti belediyeleri için, 1026’sı CHP’li, 450 küsur de MHP’li belediyeler için verilen izindir. Bizim dönemimizde 27 adet teftiş onayı verilmiştir.Bu 27 onaydan 16'sı AK Parti'ye aittir. 3'ü CHP'ye aittir.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun saplantısı var. Biri CHP'ye yakınsa DHPK-C'ci de olabilir. Ona dokunulmasın. Bizim belediyemizde olsa biz pisliğin üzerine oturmayız. Yanlış yapanan yanına koymamak demokrasinin gereğidir. Durup dururuken neden tutuklama olsun. Bu konuda çok söze gerek yok.