BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sırrı Sakık o resmi anlattı!

Taksim Gezi parkı'nda olaylar devam ederken sosyal medyaya düşen bir görüntü birçok yoruma neden oldu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Taksim Gezi Parkı'nda 4 gündür süren eylem bugün tüm Türkiye'nin gündemindeydi. Meclis de dahil olmak üzere her yerde konuşulan ilk konu Gezi Parkı'ndaki eylem ve polisin müdahalesiydi.

Ama bir fotoğraf vardı ki, sosyal medyada ve basında eleştiriye neden oldu. BDP Grup Başkanvekilleri Sırrı Sakık ile Pervin Buldan, TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanına gelerek bir süre sohbet ettiler. 

İşte o fotoğraf...

 guler-650.jpg


Fotoğrafta İçişleri Bakanı Muammer Güler'le sohbet ettikleri görülen BDP Grup Başkanvekilleri'nden Sırrı Sakık, o sırada ne konuşulduğunu İnternethaber'e anlattı.

"Biz o sırada olayın vehametini kendisine bildirdik. Gezi Parkı'nda bulunan arkadaşlarımıza bir zarar gelirse bunun sorumlusunun kendileri olacağını söyledik. Sırrı'nın (Sırrı Süreyya Önder) durumunu anlattık. O sırada Muammer Güler de, Sırrı'yı aradığını ve merak edilecek bir durumu olmadığını söyledi, buna güldü. Biz bir de kendisine Ortadoğu Kadın Konferansı ile ilgili de görüşümüzü anlatıyorduk, Suriye'den gelen kadınları bırakmamışlardı. Bizim sohbetimiz sonrası bütün oturum boyunca da Gezi Parkı'ndaki olaylar konuşuldu, biz endişelerimizi ilettik."