BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,57
ALTIN 2.377,49
HABER /  GÜNCEL

KCK davasında ceza yağdı

Malatya'da görülen Adıyaman, Tunceli ve Elazığ KCK davalarında sanıklara ceza yağdı.

Abone ol

3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi, terör örgütü KCK davalarında yargılanan 2'si tutuksuz 17 sanığa, 7 yıl ila 13 yıl arasında hapis cezası verdi.

Malatya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen Tunceli KCK davasında, 2'si tutuksuz 6 kişinin yargılamasında sanıklar ile yakınları ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada, sanıklar son savunmalarını yaparken Kürtçe savunma yapan sanıklardan Baver Demir, mahkeme huzurunda örgüt lehine slogan attı. Bazı sanıkların da Türkçe savunma yaptığı duruşmada verilen kısa bir aradın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, Baver Demir'i 9 yıl 10 ay, Mahir Kan'ı 9 yıl 3 ay, Eylem Ülgen'i 9 yıl 3 ay, Ferhat Pervane, Zeki Kaya ve Kasım Aydın'ı 7 yıl 10'ar ay hapis cezasına çarptırdı.

Aynı mahkemede görülen bir diğer davada da Elazığ'da KCK üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklu bulunan Fırat Üniversitesi öğrencisi 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, esasa ilişkin savunmalarını yapan sanıklar haklarındaki suçlamaları reddederek beraat ve tahliyelerini talep ederken verilen aranın ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, 'terör örgütüne üye olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla Ali Kınar'ı 7 yıl 10 ay, Gökhan Öngülen'i 7 yıl 1 ay, Erdal Demir'i 7 yıl 1 ay, Mehmet Yiğit'i 9 yıl 10 ay ve Diyadin Abak'ı 9 yıl 10 ay, hapis cezasına çarptırdı.

Yine Malatya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Adıyaman KCK davasında da tutuklu 6 sanık hakkında da karar çıktı. Sanıklar Aydın Kara ve Hamiyet Demir'e 11 yıl 4 ay, Umut Çalışkan ve Ahmet Güven'in 9 yıl 10 ay, Yasin Ekmen ve Havva Bozkurt'un 13 yıl 10 ay hapis cezası verdi.