BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,74
ALTIN 2.402,13
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta ve Hakkari'de askeri hareketlilik!

Şırnak ve Hakkari'de başlayan operasyonlar devam ediyor. Bölgeye çok miktarda asker sevkiyatı gerçekleştirildi...

Abone ol

Şırnak'ta PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürerken, Cudi, Küpeli ve Kilise dağlarına karadan ve havadan asker sevkiyatı gerçekleştirildi.

Şırnak'ta kış üstlenmesi hazırlığında bulunan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülüyor. Bugün Şırnak'ta hava ve karada askeri hareketlilik yaşandı. Cudi, Küpeli ve Kilise dağlarında sürdürülen operasyon bölgelerine 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirildi.

Akçay Tugay Komutanlığı'ndan da bölgelere Kirpi ve zırhlı araçlarla asker sevk edildi.Operasyonların Küpeli Dağı'nın Kırkağaç, Gündoğru ve Gömeç bölgesinde yoğunlaştırıldığı öğrenildi.

GOMAN DAĞI ABLUKAYA ALINDI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında yürüttüğü operasyonlara bugün hava destekli asker sevkiyatı yapıldı.

Sabah saatlerinden itibaren hava hareketliliğinin yaşandığı Şemdinli'de, 34. Hudut Tugay Komutanlığı'ndan kalkan çok sayıda helikopter, Goman dağında bulunan askeri üs bölgelerine özel eğitimli birlikleri sevk etti.

TSK'nın bölgede 7 Kasım 2012 günü itibariyle gerçekleştirdiği operasyonlarda 1 asker şehit düşerken, 42 terörist ölü olarak ele geçirilmişti.