BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta TSK PKK çatışması Şehit haberleri var

Şırnak'ta terör örgütü PKK tarafından havan saldırısı düzenlendi. Son dakika haberlerine göre, TSK yapılan saldırıya anında karşılık verdi.

Abone ol

ŞIRNAK Akçay 6'ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Seslice Taburu sorumluluk alanındaki Halis Tepe üs bölgesine PKK’lılar tarafından tek atımlık havan saldırısı düzenlendi. Son dakika haberlerine göre, düzenlenen saldırıda herhangi bir zayiat olmadığı öğrenildi.

Şırnak merkez Gabar Dağı’nın iç kesimlerinde bulunan ve Akçay 6'ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Seslice Taburu sorumluluk alanındaki Halis Tepe üs bölgesine saat 15.30 sıralarında saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda herhangi bir zayiat olmadığı öğrenildi. PKK’lılar tarafından atılan havanın yerinin tespit edilmesinden sonra Halis Tepe Üs bölgesinden PKK’lıların bulunduğu alana top atışları yapıldı.

şirnakta-tsk-pkk-çatişmasi-şehit-haberleri-var.jpg

TSK'DAN HAVAN SALDIRI AÇIKLAMASI

TSK'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Şırnak / Akçay Halis Tepe Üs Bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırıya, unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir.

Bilahare, iki adet F-16 uçağı ile Bölücü Terör Örgütü hedeflerine, hava harekâtı düzenlenmiştir. İcra edilen hava harekâtı ile, bölgede tespit edilen Bölücü Terör Örgütüne ait iki Doçka mevzii imha edilmiştir."

ŞIRNAK'TA PKK'DAN HAİN SALDIRI: 1 ŞEHİT

ŞIRNAK Güçlükonak karayolunda bulunan 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin Karakolu'na dün terör örgütü PKK tarafından saldırı düzenlendi. Son dakika haberlerine göre, saldırıya yaralanan 1 asker şehit oldu.

Yaklaşık 20 dakika süren çatışmadan sonra PKK’lıların gecenin karanlığından faydalanarak Gabar Dağı’na doğru gittikleri belirtildi. Çatışma sonra bölgeye asker ve ateş desteği gönderildi.

PKK’lıların kaçışından sonra Akdizgin karakolundan PKK’lıların kaçış güzergahı ateş altına alındı. Şırnak 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'ndan kalkan 2 ATAK helikopteri operasyona destek verdi, PKK’lıların muhtemel kaçış noktalarını yoğun ateş altına aldı. Bölgede hava destekli operasyon başladığı öğrenildi. Gece boyunca Şırnak Merkezde hava hareketliliği yaşandı.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Şırnak Güçlükonak'ta şehit düşen 21 yaşındaki Barış Aytek'in memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Aybek’in şehadet haberi, askeri yetkililer tarafından sabah saatlerinde Malatya’nın Doğanşehir ilçesindeki ailesine iletildi. Aile, oğullarının şehit haberiyle sinir krizleri geçirirken, baba Turabi Aybek’i askeri yetkililer teselli etti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Makine Bölümü mezunu olduğu öğrenilen Şehit Er Aybek’in 3 kardeş olduğu öğrenildi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asılırken, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, İlçe Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü de şehit ailesinin evine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Er Barış Aybek’in cenazesinin öğleden sonra ilçe merkezinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

şirnakta-tsk-pkk-çatişmasi-şehit-haberleri-var.20150811121348.jpg

PAYLAŞIMI YÜREKLERİ DAĞLADI

Şehit asker Barış Aybek'in sosyal paylaşım sitesinde hayranları arasında Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya'nın olması dikkatleri çekerken, hesabında annesi için yazdıkları yürekleri burktu. 2014 yılı Kasım ayında askere giden Barış Aybek, 27 Ocak tarihinde sosyal paylaşım sitesinde ekmek yapan annesinin resmini paylaşarak 'Canım anam... Bir sen varsın gerisi yalan... (İyi ki varsın annem) yorumunu yapmış. Kasım ayında vatan görevini yapmak üzere askere giden Barış Aybek'in 31 Ekim 2014 tarihinde yaptığı paylaşım da dikkatleri çekti. Aybek, 'O şimdi asker. Vedalar zor olsa da bazen gitmek gerekir' şeklinde bir paylaşımda bulunmuş.

şirnakta-tsk-pkk-çatişmasi-şehit-haberleri-var.20150811122135.jpg

TSK'DAN ŞEHİT AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı’ndan şehit askere ilişkin yapılan açıklama şöyle denildi:

"11 Ağustos 2015 tarihinde saat 00.20 sularında 6'ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Akdizgin Üs Bölgesine Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu Kahraman bir Erimiz ağır yaralanmış ve sevkedildiği Şırnak Asker Hastanesinde kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

HAKKARİ'DE HAVA OPERASYONU

TSK, Hakkari'deki Buzul Dağı ve İkyaka bölgesindeki terör örgütü PKK hedeflerine Hava Harekatı düzenledi. TSK'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"10/11 Ağustos 2015 gecesi Hakkâri İl sınırları içinde Buzul Dağı ve İkiyaka bölgesindeki terörist hedeflerine Hava Harekâtı icra edilmiş; 17 adet hedef tam isabetle vurularak etkisiz hale getirilmiştir"

şirnakta-tsk-pkk-çatişmasi-şehit-haberleri-var.20150811101219.jpg

IĞDIR'DA ÇATIŞMA ÇIKTI

Iğdır-Doğubayazıt karayolunda güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde bir grup teröristin Iğdır-Doğubayazıt karayolunun 25. kilometresinde bulunduğu yönünde görüntü alan güvenlik güçleri, yolu Iğdır'ın Erhacı ile Doğubayazıt'ın Karabulak köylerinden itibaren ulaşıma kapattı.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, teröristlerle sıcak temas sağladı. Çatışmanın halen devam ettiği bölgede, trafiğe kapatılan yolda da uzun araç konvoyları oluştu.

BİNGÖL'DE 2 TERÖRİST YAKALANDI

Bingöl merkeze bağlı Elmalı köyü kırsalında eylem hazırlığındaki bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada biri yaralı iki terörist yakalandı.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, saat 23.00 sıralarında merkez Elmalı köyü kırsalında bir grup PKK mensubu ile sıcak temas sağlandığı bildirildi. Açıklamada, güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada biri yaralı iki terör örgütü mensubunun sağ olarak etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Çatışmanın yaşandığı saatlerde başka bir grup bölücü terör örgütü mensubunun, Ilıcalar Jandarma Karakolu'na roket ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine grubun bölgeden uzaklaştığı ifade edildi.

Sağ olarak yakalanan teröristlerin sorgularının ve bölgedeki geniş çaplı operasyonun devam ettiği kaydedildi.