BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  MEDYA

Dilipak'ın Twitter hesabı hacklendi işte yeni hesabı

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın Twitter hesabı hacklendi. Dilipak, olayın ardından açıklama yaparak yeni hesap bilgilerini kamuoyuyla paylaştı.

Abone ol

Gazeteci yazar abdurrahman Dilipakın "@aDilipak" isimli Twitter hesabı bilinmeyen kişilerce hacklendi.

Dün sabah saatlerinde Twitter şifresi girilerek önce erişilemez hale getirilen Twitter hesabındaki 470.000 takipçinin adresi silindi. Dilipak daha sonra tekrar aynı adresi "@adilipak" şeklinde farklı bir e-mail hesabı ile yeniden kullanıma açtı. Aynı saatlerde Dilipakın diğer internet hesaplafına da arkası arkasına siber saldırılar gerçekleşti.

KONU YARGIYA İNTİKAL EDECEK

Daha önce ya da saldırı sırasında herhangi bir uyarı ya da mesaj bırakılmadığı için saldırganın kimliği tam olarak bilinmemekle birlikte, saldırıdan hemen sonra açilan Twitter ve Facebook hesaplarında Dilipak aleyhine mesajlar gönderen hesapların açılması ve bu hesaplar üzerinden verilen mesajlar saldırganların kimlikleri hakkında ipucu verecek nitelikte bulundu. Bu işaretler dikkatlerin paralel yapıya çekilmesine sebeb oldu. Dilipak konu ile ilgili olarak "Twitter ve BTK nezdinde girişimlerde bulunacağını ve ayrıca yasal yoldan hakkını arayacağını, saldırganların kimliklerinin belirlenmesi ve cezalandırılması için suç duyurusunda bulunacağını" söyledi..

TWITTER SALDIRGANLARI KORUYOR MU?

Dilipak "hacker saldırısınin suç oluşturduğunu ve suçluların yakalanması için Twitter'in yargı ve BTK ile işbirliği yapması gerektiğini, aksi halde suça ve suçluya yardım ve yataklık etmiş olacağını" söyledi.. Dilipak ayrıca "10-20.000 takipçisi olan çok daha az tanınan bazı isimlerin adresleri twitter adresleri registre edilirken 500.000'e yakın takipçisi olmasına rağmen kendi hesabının registre edilmemesini manidar bulduğunu" söyledi. Dilipak gerek suçluların tesbito, gerek eski hesabın kurtarilmasi, gerekse hasebinin regostre edilmesi konusunda Twitter yönetiminin bu konulardaki yaklaşımlarının, toplumda Twitterin hesab sahibinin kimliğine göre davranıp davranmadığı, saldıran taraf ve saldırıya uğrayan tarafa göre çifte standart uygulayıp uygulamadığı uygulamadığını göstereceğini, yanlıs bir kararın tolumda 'Twitter saldırganları kpruypr mu' endişesine yol açabileğini söyledi. Dilipak'ı internette takip etmek isteyenler yeniden "@adilipak" adresini kendi sayfalarına eklemeleri gerekiyor.