BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

AK Parti CHP koalisyon görüşmesi kritik tarih belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılacak olan koalisyon görüşmesinin tarihi belli oldu.

Abone ol

AK Parti-CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinde kritik tarih açıklandı. CHP'den gelen son dakika haberine göre, CHP Merkez Yürütme Kurulu koalisyon kurma konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi.

Dün 4.5 saatlik bir görüşme gerçekleştiren Ahmet Davutoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu, nihai kararı vermek üzere perşembe günü saat 14.00'da yeniden bir araya gelecekler. Görüşme Ankara Palas'ta gerçekleşecek.

ak-parti-chp-koalisyon-görüşmesi-kritik-tarih-belli-oldu.jpg

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, "CHP Merkez Yönetim Kurulu, Türkiye'nin derin ve yakıcı sorunlarının çözümü amacıyla, ülkenin yüksek çıkarlarını gözeterek, en az 4 yıl ufku olan, reform odaklı, yüksek profilli, geniş tabana dayanan bir koalisyon hükümeti kurulması yönünde iradesini bir kez daha ortaya koydu. Bu doğrultuda Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi." dedi.

Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin açıklama Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, Twitter hesabından şunları paylaştı.

ekran-resmi-2015-08-11-17.06.19.png