BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,88
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta PKK saldırısı haberleri ölü ve yaralılar var

Şırnak Silopi'de operasyon sırasında askere terör örgütü PKK tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Son dakika haberine göre, saldırıda ölü ve yaralılar var.

Abone ol

ŞIRNAK Silopi' de sabah saatlerinde güvenlik güçlerinin mahallelere kazılan hendekleri kapatmak için düzenlediği operasyonda, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Son dakika haberlerine göre, Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü, 1'i polis 10'a yakın kişinin de yaralandığı ileri sürülürken, silah seslerinin yükseldiği ilçe merkezine jandarma birlikleri de zırhlı araçlarla indi.

şirnakta-pkk-saldirisi-haberleri-ölü-ve-yaralilar-var-.20150807105124.jpg

3 KİŞİ ÖLDÜ, 10 KİŞİ YARALANDI

Silopi'ni Başak ve Barbaros mahallelerinde PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için bugün saat 05.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mahallelere kepçeler ve zırhlı araçlarla gitti. Polis ekiplerin mahallerde roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine polis de karşılık verdi. Çatışmada roketatarın isabet ettiği kepçe yanarken 3 kişinin öldüğü, aralarında 1 polisin de bulunduğu 10'a yakın kişinin de yaralandığı iddia edildi. Ancak ölen ve yaralananlarla ilgili iddia resmi makamlar tarafından henüz doğrulanmadı.

şirnakta-pkk-saldirisi-haberleri-ölü-ve-yaralilar-var-.20150807105305.jpg

ÇATIŞMA SIRASINDA YANGIN ÇIKTI

Bu arada yaralıların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi'nde acil hastalar dışında gelen hastalar kabul edilmedi. Güvenlik güçleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, acil hastalar dışında gelenlerin girişine izin verilmedi.

Silopi'nin Başak Mahallesi'nde çatışmalar devam ederken, İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait birlikler de zırhlı araçlarla ilçe merkezine inerek, stratejik noktalarda konuşlandırıldı. Helikopterler de havadan denetim yapmaya başladı.

Çatışmalar nedeniyle halk evlerine kapandı. Çatışmanın sürdüğü mahallede bazı evlerde yangın çıktığı haberleri geldi.

ŞIRNAK VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliğinden, Silopi ilçesinde bazı sokaklara açılan hendekleri kapatmak isteyen güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda 3 kişinin öldüğü, biri ağır 2 polis memuru ile 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilçe sakinlerinin can ve mal güvenliğini tehdit eden, kamu düzenini bozmaya yönelik el yapımı patlayıcı ve mayınlı düzeneklerle barikat kuran, hendek kazan, güvenlik güçlerine saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik 05.30 sıralarında operasyon düzenlendiği kaydedildi.

"Saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapılan operasyonda biri ağır olmak üzere 2 polis memuru yaralandı, çatışma esnasında 3 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı" ifadesine yer verilen açıklamada, örgüt mensuplarının olay yeri ve çevresinde lastik yakma şeklindeki eylemlerini sürdürdükleri, güvenlik güçlerince vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya, müdahaleye ve operasyonlara devam edildiği vurgulandı.

şirnakta-pkk-saldirisi-haberleri-ölü-ve-yaralilar-var-.20150807105231.jpg

TÜRKİYE'DE PKK SALDIRILARI

ULUDERE'DE EŞ ZAMANLI SALDIRI

Uludere 'de dün akşam saatlerinde terör örgütü PKK tarafından Hükümet konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi. Olayın ardından çıkan çatışmada yoğun ateş altında kalan terör örgütü üyeleri kaçtı. Çatışmada bir vatandaş yaralandı.

Güvenlik güçleri saldırıların ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. İlçede operasyonlar devam ederken, güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı.

şirnakta-pkk-saldirisi-haberleri-ölü-ve-yaralilar-var-.jpg

HDP MİLLETVEKİLİ MAHSUR KALDI

Hükümet Konağı'ndaki adliye binasında bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, çatışma sırasında bir süre binada mahsur kaldı. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, PKK'lıların saldırısı sırasında 2 gün önce gözaltına alınan 7 kişinin adliyeye sevk edilmesi nedeniyle Hükümet Konağı binasındaki adliyede bulunuyordu. Saldırı nedeniyle binada mahsur kalan Encü, çatışmanın yaklaşık 10 dakika sürdüğünü söyledi. Encü, "Adliye binasının içinde yaralanan yok. Adliye binasının dışında yaralanan vatandaş hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı" dedi.

HAKKARİ'DE MAYIN SON ANDA FARK EDİLDİ

Hakkari'de terör örgütü PKK mensupları tarafından Hakkari-Van karayoluna döşenen mayın imha edildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sabah saatlerinde Hakkari-Van karayolunda mayın arama-tarama faaliyeti gerçekleştirdi.

Çalışmalarda karayolunun 47. kilometresinde teröristlerce tuzaklanan mayın tespit edildi. Yolu ulaşıma kapatan ekipler, bölgede güvenlik önlemleri aldı.

Bomba imha uzmanları, mayını patlatarak imha etti.

Patlamada zarar gören karayolu, ekipler tarafından onarılarak ulaşıma açıldı.

şirnakta-pkk-saldirisi-haberleri-ölü-ve-yaralilar-var.jpg

IĞDIR'DA 1 TERÖRİST TUTUKLANDI

Iğdır'da, terör örgütü PKK adına örgütsel faaliyet yürüttüğü iddiasıyla 1 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı operasyonda, terör örgütü PKK adına örgütsel faaliyet yürüttüğü iddiasıyla İbrahim D, gözaltına alındı.

Operasyonda 20 adet terörist kıyafetiyle terör örgütünün sözde bayrağı da ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklandı.

DİYARBAKIR’DA 8 PKK’LI TUTUKLANDI

Diyarbakır’ın Ergani İlçesinde eylem hazırlığı yaparken yakalanan PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH)’ne mensup 8 kişi tutuklandı. Diyarbakır kent merkezinde ise yol kesen ve Terör örgütü adına eylem düzenleyen 7 kişi yakalandı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Ergani ilçesinde 03.08.2015 tarihinde PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda, eylem hazırlığı yapan 8 kişi gözaltına alındı. Yakalanan sanıkların evlerinde yapılan aramalarda 1 Glock marka tabanca, 9 mm çapında 15 mermi, 17 boru tipi el yapımı patlayıcı, 3 kilogram civarında patlayıcı madde, eylemlerde kullanılmak üzere kıyafet malzemeleri ve örgütsel döküman ele geçirildi. Yaşları 20-25 arasında değişen V.A., M.G., A.K., M.G., A.A., K.A., E.O. ve B.A. Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLATILDI

Van'ın Başkale İlçesi Bebleşin Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından uzun namlulu silah, roketatar ve patlayıcı yüklü otomobille saldırı düzenlendi.

Van-Başkale karayolu üzerindeki Bebleşin Jandarma Karakolu'na bir grup PKK'lı saat 21.15 sıralarında ilk önce uzun namlulu silahlar roketatarlarla saldırdı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın devam ettiği sırada PKK'lılar patlayıcı yüklü otomobili karakolun önünde patlatmak istedi. Patlayıcı yüklü otomobil, karakolun önündeki zırhlı araca çarparak infilak etti. İlk belirlemelere göre ölen ve yaralanın olmadığı saldırıdan sonra, kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

CİZRE'DE ROKETATARLI SALDIRI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yol kesen PKK'lılar bölgeye giden polis aracına roketatarla düzenlediği saldırıda 2 polis yaralandı.

Cizre'nin Nur Mahallesi'ndeki Nusaybin Caddesi'ni kapatan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, yoldan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yaptı. Saat 00.30 sıralarında yol kapatıldığı ihbarı üzerine bölgeye zırhlı araçlarla giden polis ekiplerine PKK'lılar roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Saldırıda roketatarın isabet ettiği akrep adı verilen zırhlı araçta bulunan 2 polis memuru yaralandı. Diğer polisler PKK'lılara ateş ederek karşılık verdi. Çıkan çatışma sokak aralarında yer yer devam etti. Saldırıda yaralanan polis memurları ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. PKK'lıları etkisiz hale getirmek için mahalle aralarındaki operasyonlar devam ediyor.

şirnakta-pkk-saldirisi-haberleri-ölü-ve-yaralilar-var.20150807130023.jpg

MUŞ'TA SUİKAST PLANLARI ELE GEÇİRİLDİ

Varto ilçesinde bir astsubay ve iki uzman çavuşa silahla saldıran M.K'nın, geçen yıl evinde yapılan aramada hakim, savcı ve polislere yönelik suikast planları bulunduğu belirtildi.

Varto İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Çavuşlar Erkan Akyüz ve Ertuğrul Demir ile Astsubay Faruk Arı'ya 4 Ağustos'ta görev dönüşü evlerine giderken silahlı saldırı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan zanlılardan M.K'nin, geçen yıl kasımda evine düzenlenen operasyonda hakim, savcı ve polislere yönelik suikast planları ve araç plakaları bulunduğu bildirildi.

YARGI MENSUPLARI, POLİSLER VE ASKERLERE SUİKAST

Zanlının, Diyarbakır ve Muş'ta bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik eş zamanlı operasyon kapsamında evinde yapılan aramada, güvenlik güçleri ve yargı mensuplarının isimlerinin ve kullandıkları araçların plakalarının bulunduğu listenin ele geçirildiği öğrenildi. Ayrıca, ekipler tarafından el konulan dokümanlarda bazı yargı mensupları, istihbarat polisleri ve askerlere çapraz ateş yöntemiyle yapılması planlanan suikastlerin ayrıntılarının yer aldığı belirtildi.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan M.K'nin kısa süre sonra tahliye edildiği ve 4 Ağustos'ta Varto İlçe Jandarma Komutanlığında görevli astsubay ile iki uzman çavuşa silahlı saldırı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklandığı kaydedildi.