BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta halı sahada ölenlerin isimleri

Şırnak'ta heyelan nedeniyle halı saha çöktü. Bir kişinin yaşamını yitirdiği göçükte arama kurtarma ekipleri gece boyu çalıştı.

Abone ol
Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, halı sahanın istinat duvarının çökmesi sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Şırnak'ta dün akşam saatlerinde halı sahada top oynayanların üzerine isitnat duvarı çöktü. Sabaha kadar aralıksız süren arama çalışmalarında 7 kişinin cesedine ulaşıldı.

Enkaz altında kalan 1 kişiyi arama çalışmaları devam ederken yaralı olarak kurtarılan 3 kişinin hastanedeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Sağanak yağışlar sonrasında Şırnak'ın Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bir halı sahanın üst tarafında heyelan meydana geldi. Heyelanın sürüklediği toprak, içinde çocukların maç yaptığı hala sahanın istinat duvarını yıktı. Göçük altında kalan çocuklardan 7'si hayatını kaybetti. Heyelan altında 3 çocuk yaralı kurtarıldı.

KİMLİKLER BELİRLENDİ

Şırnak'ta bir halı sahanın istinat duvarının çökmesi sonucu enkaz altında kalarak ölen ve yaralananların kimlikleri belirlendi. Atatürk Mahallesi'ndeki halı sahanın çöken istinat duvarının altından çıkarılanların kimlik tespitleri tamamlandı.
 Enkazdan çıkarılan Mahmut Koçyiğit'in (36), Diyarbakır Çermik nüfusuna kayıtlı olduğu ve Silopi ilçesinde öğretmen olarak görev yaptığı bildirildi. Koçyiğit'in, enkazdan yaralı olarak çıkarılan ve Şırnak'taki bir rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapan amcası Can Koçyiğit'i ziyarete geldiği öğrenildi.

Olayda hayatını kaybeden diğer kişilerin M. Sait Özdek (19), Serhat Erdoğan (17), Şehmus Sevik (19), Barış Usal (18), Metin Külter (15) ve Barış Külter olduğu belirlendi. Yaralıların ise Nizamettin Külter (15) ile Ferhat Üstün (20) olduğu kaydedildi.


galeri.20130128102523.jpg

VALİDEN AÇIKLAMA

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, istinat duvarı çöken halı sahadaki enkazın altından 3'ü sağ 4 kişinin çıkarıldığını söyledi. Vali Özkan, yaptığı açıklamada, toprak kayması sonucu istinat duvarı çöken Uğur Spor Tesisleri'ndeki enkaz altında kalanların kurtarılması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü belirterek, ''Aşırı yağmurdan dolayı halı sahada çökme oldu. Orada bulunan çocuklarımızın enkazın altında kaldığı söyleniyor. 1 vefat eden çocuğumuz var, 3 kişi ise sağ çıkarıldı. Ama altta kaç kişinin olduğunu net olarak bilmiyoruz. Çıkarılan çocukların ifadelerine göre 5 kişinin daha olduğu söyleniyor. Ekiplerimiz çalışıyor. Biz de takip ediyoruz'' dedi.