BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu o iddialara yanıt verdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme bomba gibi düşen Ulusalcı CHP'liler İşçi Partisi'ne katılacak iddialarını yanıt verdi...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde partisinde yaşanan sorunları ve iç karışıklıkları NTV'ye değerlendirdi.

Nilgün Balkaç'ın sorularını yanıtlayan CHP Lideri, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" sözleri üzerine partisinde başlayan gerginliği medyanın abarttığını öne sürdü.


CHP'Lİ VEKİLLER O PARTİYE GEÇİYOR

CHP'deki ulusalcı vekillerin istifa edip Meclis'te İşçi Partisi grubu oluşturacağı öne sürüldü.(DEVAMI İÇİN TIKLAYIN)

AK PARTİ'Yİ ELEŞTİRMEYENLER CHP'Yİ ELEŞTİRİYOR

Bu sözlere tepki olarak Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın istifasının ardından kendisine ve partisine yönelik eleştirileri ise "AKP'yi eleştirmeyenler CHP'yi eleştirerek görevlerini yerine getiriyor"sözleriyle değerlendirdi.

O İDDİALARA YANIT VERDİ

Bu gerginliğin ardından partideki ulusalcıların CHP'den ayrılarak İşçi Partisi'ne katılacağı iddialarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Böyle bir algı yok" diye konuştu.

Bu olayların ardından partinin yeni bir strateji yürüteceğini belirten CHP Lideri, bu yaklaşımı yarın grup toplantısında açıklayacağını kaydetti.

İŞÇİ PARTİSİ GENEL SEKRETERİ'NDEN AÇIKLAMA

İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, iddiayla ilgili olarak Akşam gazetesinin sorusu üzerine şunları söyledi: 'Böyle bir temasımız var. Süreç işliyor. Bu nedenle, şu anda şu isimler, şu tarihte gelecek gibi somut bir bilgi vermem doğru olmaz. Süreç açısından bu sıkıntı yaratabilir. Ben de partinin Genel Sekreteri olduğum için sürecin bizzat içerisindeyim.'

Yılmaz, sadece milletvekili değil, belediye başkanı ve belediye meclis üyelerine yönelik de transfer süreci işlediğini öne sürdü.