BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,73
ALTIN 2.443,15
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekiller o partiye geçiyor

CHP yine içten içe kaynıyor. Birgül Ayman Güler'in olay sözlerinden sonra Ankara kulisleri bu iddiayı konuşuyor.

Abone ol

CHP'deki ulusalcı vekillerin istifa edip Meclis'te İşçi Partisi grubu oluşturacağı öne sürüldü. İşçi Partisi Genel Sekreteri 'Süreç işliyor' derken, CHP'li Adnan Keskin söylentileri yalanladı.

Aykırı seslerle sarsılan CHP'de sular durulmuyor. Önce Hüseyin Aygün sonra Birgül Ayman Güler. Akşam gazetesi CHP'deki krize ilişkin çarpıcı bir iddiayı manşetine taşıdı. Ali Ekber Ertürk imzalı habere göre, yeni CHP yönetimine mesafeli duran bir grup ulusalcı milletvekili, partilerinden istifa ederek Meclis'te İşçi Partisi adına grup kuracaklar.

ADANA MİTİNGİ GERDİ

Partinin Adana'daki mitingine İşçi Partisi'ne yakın Türkiye Gençlik Birliği Başkanı'nın davet edilmesi ipleri iyice gerdi. Bazı il örgütleri bunu protesto edip mitinge katılmadı. Bazı milletvekilleri de rahatsızlıklarını iletti. Kılıçdaroğlu'nun revizyona gideceği öne sürüldü.

"SÜRECİN İÇİNDEYİM"

Haberde İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz'ın "Böyle bir temasımız var. Süreç işliyor. Bu nedenle, şu anda şu isimler, şu tarihte gelecek gibi somut bir bilgi vermem doğru olmaz. Süreç açısından bu sıkıntı yaratabilir. Ben de partinin Genel Sekreteri olduğum için  sürecin bizzat içerisindeyim." şekindeki açıklamasına yer verildi.

KESKİN TEPKİ

Peki bomba iddialara CHP ne diyor? Gazeteye konuşan Teşkilattan sorumlu CHP Genel Başkanı Adnan Keskin ise yazılıp çizilere tepkili. Haberde Keskin'in "Partimizde öyle kanlı bıçaklı bir durum yok. Bu yüzden partimizden ayrılacak arkadaş olduğuna inanmıyorum. İşçi Partisi kendi kendine hava atıyor. Bugünlerde önüne gelen nedense CHP'ye vurmaya çalışıyor" ifadeleri yer aldı.

Partinin 'ulusalcı' kanadında yer aldıkları ifade edilen isimler sıralanıyor:

BİRGÜL Ayman Güler, Emine Ülker Tarhan, Haluk Koç, Deniz Baykal, Prof. Dr. Süheyl Batum, Prof. Dr. Nur Serter, Prof. Dr. Rıza Türmen, Ayşe Nedret Akova, Bihlun Tamaylıgil, Tanju Özcan, İsa Gök, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Güldal Mumcu, Ali Rıza Öztürk, Dilek Akagün Yılmaz, Muharrem İnce, Faruk Loğoğlu, Osman Korutürk, Ömer Süha Aldan, Osman Kaptan, Gürkut Acar, Arif Bulut, Yıldıray Sapan, Metin Lütfi Baydar.

Haberin tamamını okumak için tıklayın.