BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  GÜNCEL

Suriye'deki ateş yine Türkiye'yi vurdu

Ceylanpınar'da evinin balkonundaki 10 yaşındaki kız çocuğu bacağından vuruldu.

Abone ol
Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde, 10 yaşındaki kız çocuğu bacağına isabet eden kurşunla hafif yaralandı.
 
Alınan bilgiye göre, sınır hattına yakın bölgede bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki ikinci kattaki evlerinde yemek yiyen Mızgin Yılmaz'ın (10) bacağına, nereden ateşlendiği belli olmayan mermi isabet etti.
 
Bacağında acı hisseden Yılmaz, durumu diğer odadaki babasına söyledi. Baba Orhan Yılmaz, kızını kucağına alarak yaklaşık 50 metre mesafedeki Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürdü.
 
Yapılan kontrolde durumunun hafif olduğu anlaşılan ve bacağına dikiş atılan Yılmaz, daha sonra taburcu edildi.
 
Mızgin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bir anda ayağımda acı hissedince durumu babama söyledim. O da hastaneye götürdü. Şu an durumum iyi. Ancak evimiz sınıra yakın olduğu için korkuyoruz. Bu savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz'' dedi.
 
Yakınları da yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek, Suriye'deki olayların artık son bulmasını temenni etti.
 
Bu arada Ceylanpınar'da dün de 7 yaşındaki Gamze Nur Yıldırım, nereden atıldığı belli olmayan kurşunun koltuk altına isabet etmesi sonucu yaralanmış, kaldırıldığı Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'ya sevk edilmişti.