BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta esnaf kepenk açmadı!

Şırnak’n Cizre İlçesi’nde 23 Nisan’da çıkan olaylara müdahale için sevk edilen polis aracının çarpması sonucu ağır yaralanan Sinan Saltıkalp toprağa verildi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Şırnak’n Cizre İlçesi’nde 23 Nisan’da çıkan olaylara müdahale için sevk edilen polis aracının çarpması sonucu ağır yaralanan ve 4 aydan bu yana tedavi gördüğü Batman’daki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde dün akşam yaşamını yitiren 17 yaşındaki Sinan Saltıkalp, bugün toprağa verildi. İlçedeki fırın ve eczane dışındaki esnaf bugün işyerlerini açmadı.

ilcede-kepenkler-acilmadi-3559851.jpeg

Cizre İlçesi’ne saat 10.00’da getirilen Sinan Saltıkalp’ın cenazesini, BDP’lilerin de arasında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi karşıladı. Abdullah Öcalan posterleri, PKK bayrakları ve yeşil, sarı, kırmızı bezlerle donatılan Saltıkalp’ın tabutu, İdil yolu üzerindeki Şeyh Siraç Camii’ne getirildi. Burada dini vecibeleri yerine getirilen Saltıkalp, daha sonra cenaze namazının kılınması ardından, sloganlar eşliğinde Cizre Asri Mezarlığı’na getirildi.

Kalabalık grup, Saltıkalp’in tabutunu omuzlarda taşıyarak mezarlığa götürürken, Dörtyol Kavşağı’nda polisin TOMA araçlarla güvenlik önlemi aldığı görüldü. BDP’liler, cenaze geçişi sırasında grupta bulunanlar ile güvenlik güçleri arasında, herhangi bir olayın çıkmaması için kordon oluşturdu.

Asri mezarlığına getirilen Sinan Saltıkalp’in cenazesi, burada sloganlar eşliğinde defnedildi. Kalabalık grup mezarlık sonrası dağılırken, dün akşamdan itibaren ilçede başlayan gergin bekleyiş devam ediyor.