BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Öğretmenevine uçaksavar mermisi isabet etti<br/>Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçe...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Öğretmenevine uçaksavar mermisi isabet etti
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan öğretmen evine, Suriye sınırından atılan uçaksavar mermisi isabet etti. O sırada binada bulunanlar panikle dışarıya çıktı.
Sabah saatlerinde sınırın öteki tarafından silah sesleri yükseldi. Rasulayn bölgesinde PYD ile El Nusra arasında devam eden çatışmalar sırasında atılan uçaksavar mermilerden biri Ceylanpınar Öğretmenevine isabet etti. O sırada restoranda bulunan müşteri ve çalışanlar kendilerini can havliyle dışarı attı.



“Eylül’de doğalgaza zam yok”
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Eylül ayı içinde doğal gaz fiyatlarında bir değişiklik olup olmayacağı sorularına yanıt verdi. Yıldız, Eylül ayında doğal gaza zam yapmayı düşünmediklerini açıkladı.




“Ağlamak insani bir vasıf”
Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan’ın Mısır’da darbeci askerler tarafından öldürülen Esma’nın babasının yazdığı mektubu dinlerken ağlamasının insani bir vasıf olduğunu belirtti. Manisa’daki Ağlayan Kaya’dan da örnek veren Arınç, Erdoğan’ın ağlamasını eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.



İstanbul’da korkutan yangın
Bahçelievler’de 4 katlı bir binanın 2. katında çıkan yangın korkuttu. 1 kişinin yaralandığı olayda binada mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
4 katlı bir binanın 2. katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine Olay yerine gelen itfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken, diğer yandan binada mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya çalıştı. Bu sırada yaralanan bir kişi hastaneye kaldırılırken, büyük korku yaşayan Sevim Ayaza ise binadan itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkarıldı. Çok korktuğu gözlenen yaşlı kadın güçlükle sakinleştirildi.



PYD lideri o raporu yalanladı
Berlin’de açıklamalarda bulunan PYD Lideri Salih Müslim, PYD’nin Suriye’de kimyasal silah ele geçirerek Kandil’e teslim ettiği yönünde basında yer alan MİT raporunun yalan olduğunu, Kürtlerin hiçbir zaman kimyasal silah kullanmadığını ve elde etmediğini söyledi. Suriye’deki kimyasal saldırıyı kınadıklarını da belirten Müslim, kimyasal silahın şaka meselesi olmadığını saldırıyı gerçekleştirenlere uygulanacak cezanın ağır olması gerektiğini ifade etti.




Mahmut Ustaosmanoğlu hastaneye kaldırıldı
Bursa’nın Hüseyin alan köyünde yaz aylarını geçiren İsmail Ağa Cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.
Ambulansla Bursa’da özel bir hastaneye getirilen 84 yaşındaki Ustaosmanoğlu, yoğun bakım servisine alındı. Özel doktoru Selim Mısırlıoğlu’nun da kontrol ettiği Ustaosmanoğlu’nun yakınları haber üzerine hastaneye koştu. 3 çocuk babası Ustaosmanoğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.



İneklere Zeki Müren dopingi
Kırklareli’nin Karakoç köyünde 25 yıldır hayvancılık yapan Hüseyin Uzun, 30 ineğine Türk Sanat Müziği dinletiyor. Ahıra kurulan ses sistemiyle otlamaktan gelen inekler, yem yerken ve sütleri sağılırken Zeki Müren dinliyor.
İneklerinin süt veriminin düştüğünü gören Kırklarelili çiftçi Hüseyin Uzun, ilginç bir yönteme başvurdu. Hollanda’da ineklere müzik dinletildiğini öğrenen Uzun, aynı yöntemi kendi inekleri üzerinde denemeye karar verdi. Ahırına ses sistemi kuran Uzun, otlamadan gelen ineklerine her gün düzenli olarak Türk Sanat Müziği dinletiyor. Bu sayede ineklerinin uysallaştığına inanan Uzun, süt veriminde artış yaşandığı söyledi.
(İHA)