BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

İhlas Koleji yeni döneme iddialı girdi

Türk eğitim sektörünün önde gelen kurumlarından olan İhlas Eğitim Kurumları 2013-2014 eğitim yılını iddialı bir şekilde açtı.<br/>Tablette e...

Abone ol

Türk eğitim sektörünün önde gelen kurumlarından olan İhlas Eğitim Kurumları 2013-2014 eğitim yılını iddialı bir şekilde açtı.
Tablette eğitim, 3 boyutlu eğitim gibi teknolojiyi eğitime entegre ederek hayata geçiren aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri olarak birbirinden önemli organizasyonlara imza atan İhlas Eğitim Kurumları, çalışanlarına yönelik düzenlemiş olduğu hizmet içi eğitim seminerleri ile yeni eğitim yılına ’merhaba’ dedi.
İhlas Koleji’nin Marmara Evleri Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, okul müdürleri, öğretmenler ve İhlas Koleji personeli hazır bulundu.
Tüm çalışanların iştirak ettiği seminerin açılış konuşmasını İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç yaptı. Konuşmasına İhlas Koleji’ne yeni katılan öğretmenlere "hoş geldiniz" diyerek eğitim yılının tüm İhlas Koleji ailesine hayırlı olması diledi.

18. EĞİTİM YILINA ADIM ATTI
Her yıl bu konuşmayı yaparken heyecanlandığını dile getiren Koç, İhlas Koleji’nin 18. eğitim yılına girdiğini söyledi. Dünyanın en kıymetli işinin eğitim olduğunu kaydeden Koç, bu amaçla hazırlıklarına bu seminerle başladıklarını söyledi.

’’ENVER ABİ’DEN 3 ŞEY ÖĞRENDİK’’
Koç, bu yıl vefat eden İhlas Holding’in kurucusu Enver Ören’den alıntılar yaptı. Koç bununla ilgili olarak, "Enver Abi ile birlikte olduğumuz zaman dilimi içinde ondan çok şeyler öğrendik. Bir büyüğümüz olarak kendisinden, bilgisinden ve görgüsünden çok faydalandık. Enver Abi’den öğrenmiş olduğum üç şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. Birincisi sevgiydi. İşini sevmek, aileni sevmek, iş arkadaşlarını sevmek. İkincisi güvendi. Aileye güvenmek, dostlarına güvenmek. Sevgi ve güvenin olmadığı yerde huzur olmaz. Üçüncüsü de ekip çalışması. Bu saydığım üç vurgu bizim eğitimdeki yol haritamızı belirliyor. İnsan sevginin gücünü ve muhteviyatını keşfettiği zaman huzurlu, başarılı ve mutlu olacaktır." ifadelerini kullandı.
Bu yıl düzenlenen üniversite sınavları hakkında konuşan Koç, İhlas Koleji’nin elde etmiş olduğu yüzde 94.3’lük oranın önemini vurguladı.

BİRÇOK ÖZEL STATÜDEKİ EĞİTİM KURUMUNU GERİDE BIRAKTI
Türkiye’deki okulların türlerine göre yerleştirme oranlarını aktaran Koç, İhlas Koleji’nin birçok özel statüdeki eğitim kurumunu geride bıraktığını söyledi. İhlas Koleji’nin iki lisesinin tercih yapan öğrencilere göre yüzde 100 yerleştirme oranı yakaladığını belirtti. Koç, "Bazı öğrencilerimiz tercih yapmadılar. Öğrencilerimiz ikinci tercihlerini iyi kullanabilirlerse yerleştirme oranımız yüzde 98’lere kadar çıkabilir" dedi.
Seminerde İhlas Koleji’nin eğitim teknolojileri alanındaki ilerlemesini aktaran Koç, birçok fuar ve etkinliği takip ederek önemli firmalarla çalıştıklarını belirtti. Uzaktan eğitim konusunda birçok kurumdan ve üniversiteden önce hareket ederek sistemi kurduklarını belirten Koç, Türkiye’de bu işin duayenlerinden destek aldıklarını belirtti.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK İŞLERE İMZA ATTIK
İhlas Koleji’nin hayata geçirmiş olduğu 3 boyutlu eğitim ve tablette eğitim sistemleri hakkında bilgiler veren Koç, bu konuda da önemli firmalarla işbirliğine gittiklerini belirtti. Türkiye’de ilk olacak işbirliklerine imza attıklarına değinen Koç, özellikle tablette eğitim konusunda okullarındaki tüm alt yapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
Üç boyutlu eğitim hakkında konuşan Koç, "Yapmış olduğumuz Uluslararası Eğitim Teknolojileri Konferansı birçok kesim tarafından takdirle karşılandı. Bu işin uzmanı olan dünyaca ünlü şirketler bizi tebrik ettiler. Bu konuda Avrupa’nın önde gelen kurumlarından biri olduğumuz gibi, Türkiye’de öncü kuruluşuz. Öyle ki bizim çalışmalarımızı takip edenler hatta taklit eden kurumlar bile var." dedi. Üç boyutlu eğitim için materyal sayısını arttırdıklarına da değinen Koç, materyal üreten firmalarla sürekli olarak iletişim halinde olduklarını söyledi.
Hami Koç’un konuşmasının ardından İhlas Koleji çatısı altında on hizmet yılını dolduran öğretmenlere plaket verildi. Plaketleri takdim eden Hami Koç yapmış olduğu konuşmada devamlılığı esas aldıklarını belirterek her yıl 10. hizmet yılını dolduran çalışanlara bu plaketleri vermekten mutluluk duyduğunu söyledi. Plaket takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
(İHA)