BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta askere mayınlı tuzak!

Şırnak'ta PKK'lı teröristler, mayın araması yaparak yol emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine iki ayrı bombalı tuzak kurdu.

Abone ol

Şırnak'ta PKK'lı teröristler, mayın araması yaparak yol emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine iki ayrı bombalı tuzak kurdu. Bombaların uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 1 er hafif yaralandı. Bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

Şırnak ile Uludere İlçesi Şenoba Beldesi arasındaki karayolunda mayın araması yaparak yol emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine, PKK'lı teröristler tarafından iki ayrı mayınlı tuzak kuruldu. Bugün saat 08.45 ve saat 10.00'da teröristler daha önceden karayoluna döşedikleri mayınları güvenlik güçlerinin geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamalada 1 er hafif yaralandı. Yaralı asker Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bölgede kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Teröristlerin kaçtıkları alanlara Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan helikopterlerle özel eğitimli komandalar indirilirken, karadan da askerler sevkedildi.