BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu da Somali'ye gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Kemal Kılıçdaroğlu da Somali'ye gideceğini açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı'nın birinci günü Somali'ye gitmeyi düşündüğünü bildirdi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret ettikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Somali'ye gidip gitmeyeceği sorulan Kılıçdaroğlu, Somali'ye gitmek için geçen hafta Dışişleri Bakanlığı ile bir görüşme yaptıklarını, Dışişleri Bakanlığı'ndan bazı bilgiler geldiğini söyledi.,

Kılıçdaroğlu daha sonra arkadaşlarıyla birlikte Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ile görüştüğünü belirterek, ''Dışişleri Bakanlığı, Somali için güvenlikli bir alan olmadığını ancak havaalanında bazı bağışların teslim edilebileceğini söyledi. Ancak biz görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bayramın birinci günü Somali'ye gitmeyi düşünüyorum'' dedi.

Suriye'deki katliamları da değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, her insanın ve her canlının yaşamının değerli olduğunu belirterek, ''Birisinin bir başkasını katletmeye hakkı yoktur. Böyle bir hukuk da yoktur. İnsan hayatı her şeyin üstündedir ve değerlidir. Ona hepimizin destek olması, yaşamını sürdürmesi, koruması için her türlü çabayı göstermemiz gerekir'' diye konuştu.

HİÇ BİR ÜLKENİN REJİMİNE DESTEK VERMİYORUZ

Gazetecilerin bir sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, 'Biz hiç bir ülkenin rejimine destek vermiyoruz, konuyu saptırmamak gerekiyor. Birinci konu şu biz bütün Ortadoğu halklarına barış gitmesini istiyoruz, daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük olmalı bu konuda tereddüt yok.

İkinci önemli nokta Türkiye Cumhuriyeti kendi komşusunun içişlerine karışmamalı tehdit ve şantaj söylemleri geliştirmemeli bu Türkiye'ye yakışmıyor eğer bölgenin lideri olacaksak lider ülke gibi davranmalı buna uygun politika geliştirmeli.

Elbetteki o ülkelerdeki gelişmeleri takip etmeli gözü kapalı olmamalı söylemini geliştirmeli ama bunun Türkiye'ye yakışır tarzda olması lazım sabrımızın sonuna geldik buyurun bundan sonra ne söyleyeceksiniz. Biz bu söylemin ne kadar hatalı olduğunu söyledik.

İki Türkiye bir politika geliştirecekse bu kendi politikası olmalı batının egemen güçlerinin olmamalı buda Türkiye'ye yakışmıyor kuruluş iradesine yakışmıyor.

Türkiye mazlumlara örnek olmuş bir devlet şimdi biz mazlum ülkelere örnek olmak yerine egemenlerin taşeronluğuna soyunuyoruz bu doğru değildir. Biz bunu söyledik şu veya bu rejime değil özgürlüğe demokrasiye destek veririz.' şeklinde konuştu.