BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'a gitmeyen doktorlara çağrı

Şırnak Devlet Hastanesinde görev yapan doktorlar, ataması yapılan ve Şırnak'a gelmesi beklenen doktorlara görev çağırdı.

Abone ol

Şırnak'ta çalışan doktorlar "Burası da Türkiye. Burada halkın bize karşı büyük bir saygısı var" diyerek meslektaşlarını ile çağırdı.

7 ay önce Şırnak'ta göreve başlayan Beyin Cerrahı Murat Yıldırım, bu süre içerisinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadığını anlatırken Patoloji Uzmanı Esin Seren Ergöz ise, Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki imkanların, batıdaki bir çok hastanelerde bulunmadığını açıkladı.

Şırnak Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Ahmet Cemil Sökmen, yeni açılan fizik tedavi ünitesi ile ilgili bilgi vererek, günlük 30 hastaya fizik tedavi hizmeti verdiklerini söyledi. Fizik tedavi ünitesinin kapasitesini artırmak için çalışmalarının devam ettiğini belirten Dr. Sökmen, sözlerine şöyle devam etti: "Cihazlarımızın sayısını artırmak için alımlara başladık. Yeni açacağımız Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi bizim için çok önemli. Dışarıdaki zihinsel özürlü yada psikolojik rahatsızlığı olan insanların tedavilerini, sahipsiz dahi olsalar yerine getirebileceğiz."

HEKİMLERE KARŞI OLUMSUZ DAVRANIŞ YOK

İzmir'den Şırnak'a 7 ay önce gelen Beyin Cerrahı Murat Yıldırım, Şırnak'ta sağlık görevlilerine yönelik herhangi bir olumsuzluk olmadığını belirterek, endişe duyanlara çağrıda bulundu: "Tam tersine vatandaşlarımızın hekimlere olan saygısı burada çok daha net. Kesinlikle Şırnak'ta, hekimlere karşı olumsuz bir davranış, hiçbir şekilde olmamıştır. Bütün branşlarda üniversite ve araştırma hastanelerinde yapılan ameliyatların yüzde 70-80'ini burada yapabilmekteyiz."

ÇEKİNCELERİ YERSİZ

Hastanede herhangi bir malzeme sıkıntısı yaşamadığını dile getiren Yıldırım, 41'nci dönemde Şırnak'a atanan ancak gelmeyen meslektaşlarına da çağrı da bulunarak 7 aydan buyana buradayım ve bir sıkıntı yaşamadım. Çekinceleri yersiz. Bizden önceki arkadaşlarımız da bir sıkıntı yaşamadı. Ben 7 aydır buradayım fakat 17 aydır burada görev yapan arkadaşlarımız var, iki senesine yaklaşan arkadaşlarımız var, onların da hiç biri herhangi sıkıntı yaşamamışlar" diye konuştu.

Patoloji Uzmanı Esin Seren Ergöz ise Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Patoloji Uzmanlığı'nı bitirdikten sonra 40'ncı dönem kurasıyla Eylül ayında Şırnak Devlet Hastanesine atandığını ve o günden beri bir sıkıntıyla karşılaşmadığını ifade etti. Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki imkanların çoğunun batıdaki küçük illerdeki hastanelerde olmadığına dikkat çeken Dr. Ergöz, "Devlet buraya biraz daha öncelik veriyor ve bunun da faydalarını görüyoruz. Bir doktorumuz geldiği zaman o doktorla ilgili malzemeleri en kısa sürede temin etmeye çalışıyoruz. Çalışması için elimizden geleni yapıyoruz. Ben bir Patolog'um. Çoğu yerde patoloji laboratuarı yeni yeni açılıyor. Geldiğimde burada patoloji laboratuarım hazırdı" şeklinde konuştu.

Doktorlara karşı Şırnak'ta hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadığını söyleyen Ergöz, konuşmasına şöyle devam etti

Burası da Türkiye. İnsanlar oldukça iyi niyetli yaklaşıyor. Fiziksel bir şey yaşamadım. Arkadaşlarım da yaşamadı ve arkadaşlarımdan da bu yönde bir şey duymadım. Bizi daha çok çevre ilerde yaşananlar tedirgin ediyor. Onun dışında Şırnak'ta maruz kaldığımız bir olay olmadı. Bekar olan arkadaşları 5 yıldızlı otelleri aratmayan opartlarda kalıyor. Bu apart otelin çok fazla sosyal imkanı var. Büyük şehirden gelmiş insanları biraz daha rahat ettirmek için hoş bir ortam yaratmışlar. Bu imkanlar başka bir şehirde varmıdır bilmiyorum. Şırnak'ta böyle bir imkan olacağını düşünmemiştim. Olması beni şaşırttı.