BIST 10.891
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.513,98
HABER /  GÜNCEL

Şirketlere 100 bin personel aranıyor

Krizle birlikte bazı şirketle eleman çıkarıyor. Ancak yatırımlarını sürdüren birçok şirket de personel arıyor.

Abone ol

Türkiye'nin önde gelen holding ve işletmelerine insan kaynakları konusunda danışmanlık yapan şirketler, son birkaç ay içinde yüzlerce firmanın 100 binden fazla personel ihtiyacı olduğunu duyurdu.

Kariyer.net'in Genel Müdürü Yusuf Azoz, şu anda sistemleri üzerinde yer alan 12 bin 887 ilan ile 31 bin 342 personel arandığını söyledi.

İnsan kaynakları şirketlerinin internet üzerinden yayınladığı iş ilanlarına ait istatistiklerde en çok aranan personelin mağazacılık ve perakendecilik sektöründe olduğu göze çarparken, son 3 ayda en çok aranan pozisyonlar ise satış temsilcisi, muhasebe elemanı, sekreter, satış danışmanı, kasiyer, yönetici asistanı, mağaza müdürü, makine mühendisi ve inşaat mühendisi olarak sıralandı.

İnternet sitesi üzerinden iş arayanlar ile personel arayan Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü ise, iş başvuruları ve iş arayan aday sayısının son dönemlerde yüzde 30'luk bir artış gösterirken, ilan yayınlayan firma sayısının yüzde 15 azaldığına dikkati çekti.

Buna rağmen birçok firmanın kriz öncesi yaptığı yatırımlarını kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Tütüncü, şubatta firmaları aracılığıyla aranan eleman sayısının 14 bin 916 olduğunu da belirtti.

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) 'www.iskur.gov.tr' isimli internet sitesinde yer alan 4 bin 391 ilanda ise 13 bin 541 pozisyon için eleman aranıyor.

En çok personel arayan sektörler Mağazacılık ve perakendecilik, bilişim, gıda, hizmet, kimya, telekomünikasyon, sağlık, turizm ve tekstil.

En çok aranan pozisyonlar

Satış temsilcisi, muhasebe elemanı, sekreter, satış danışmanı, kasiyer, yönetici asistanı, mağaza müdürü, makine mühendisi ve inşaat mühendisi.