BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.446,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sinop'ta nükleer santrale destek

STSO Başkanı Derici, Sinop'ta yapılması düşünülen Nükleer Teknoloji ve Araştırma Merkezi'nin kente katma değer sağlayacağını söyledi.

Abone ol

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Erol Derici, Sinop'ta yapılması düşünülen Nükleer Teknoloji ve Araştırma Merkezi'nin kente katma değer sağlayacağını söyledi.

Sinop'ta nükleer santralle birlikte Nükleer Teknoloji ve Araştırma Merkezi'nin kurulacak olmasının ülke bilimine olduğu kadar, Sinop'a da büyük katma değer sağlayacağını belirten STSO Başkanı Erol Derici, nükleer santraller konusunda dünyada söylendiği gibi nükleere karşı bir tavır olmadığını kaydetti. Derici, "Her ne kadar karşı yönde farklı anlatılsa da dünyada nükleere karşı bir duruş yok. Birçok ülke santral inşaatına hala devam ediyor. Eğer burada nükleerle birlikte Nükleer Teknoloji ve Araştırma Merkezi kurulacaksa, bu hem bilimsel olarak hem de il ekonomisi açısından büyük fayda sağlayacaktır. Şu anda Sinop'ta bir anket yapılsa yüzde 60'ı üzerinde nükleere evet çıkar" diye konuştu.