BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.445,17
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan'ın MHP'den utandığı toplantı!

MHP'nin vuvuzela ile TBMM'de basın toplantısı yapması Başbakan Erdoğan'ı fena içerletmiş...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - MHP'nin TBMM çatısı altında yaptığı vuvuzelalı basın açıklamasını 'sululuk' olarak niteleyen Başbakan Erdoğan 'Bu durumdan teeddüp ederim' diye konuştu...

AK Parti İl Başkanları'na bir konuşma yapan Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadeledeyle ilgili yaptığı konuşmada MHP'nin takındığı tavrın anlaşılmaz olduğunu savundu.

MHP tabanı ile yönetiminin yönetiminin ayrı tutulması gerektiğini belirten Erdoğan 'MHP yönetimi yıkıcılık yaptı' dedi. Erdoğan şöyle konuştu:

MHP YÖNETİMİ YIKICILIK YAPTI!

MHP'nin lideri ve yönetimi birçok konuda olduğu gibi milli birlik ve kardeşlik sürecinde terörle mücadele konusunda yapıcı olmak yerine son derece yıkıcı ve yıpratıcı muhalefeti tercih etmiştir. Sayın genel başkan ve arkadaşları tarafından şahsıma, arkadaşımlarımıza ve hatta ailelerimize yönelik siyasi tarihimizde yeri olmayan nezaketsizlikler yapmıştır. Türkiye'ye faydadan çok zarar getiren bu üslüp milli birlik ve bütünlüğümüze olumlu katkı sağlamadığı gibi tam tersine kitleleri tahrip ederek zarar vermektedir. Bu üslup terörün tahrip edici yönünün istismarıdır.

MHP'yi önce tabanına sonra da millete havale ettiğini söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

MHP'Yİ MİLLETE HAVALE EDİYORUM

Bu görüntü başka aziz şehitlerimiz olmak üzere milletimizin duygularının istismarıdır. Bu fırsatçılığa rağmen, şehitler üzerinden istismara rağmen biz MHP'ye kapımızı açık tutmaktan geri kalmadık kendileriyle görüşme talebimiz ve her seferinde uzattığımız el gayri ciddi tavırlarla havada kaldı. Nezaketsiz gerekçelerle kapılar kapatıldı. MHP'nin diyalog ve istişareden kaçmış ve kaçıyor olmasını ben aziz milletimizin takdirine havale ediyorum.

TBMM ÇATISINDA VUVUZELALI SULULUK

MHP'nin TBMM'de yaptığı vuvuzelalı basın toplantısını 'sululuk' olarak nitelendiren Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

Teeddüp ederim (utanırım, sıkılırım) Vuvuzellayı ellerine alıp basın toplantısı yapacak kadar seviyeyi düşürüyorlar. Bunu ne yazık ki TBMM çatısı altında yapıyorlar. Ben inanıyorum ki, MHP tabanı bu gayet sulu, demokrasiyle uzaktan yakından alakası olmayan bu anlayışı inanıyorum ki 12 Eylül'de en güzel şekilde tersleyecek ve gereken cevabı kendilerine verecektir.