BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.422,63
HABER /  POLİTİKA

Sinop ikinci Sivas olabilirdi

BDP'lilerin Karadeniz çıkarması ikinci gününde sekteye uğradı. BDP'li vekiller Sinop'ta bir grup tarafından protesto edildi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- BDP'li 4 vekil karadeniz turuna çıkmış, barış görüşmelerini halkla yapmaya karar vermişti. ilk gün iyi geçti ama ikinci gün Sinop engeline takıldılar. Açıklama yapacakları öğretmenevi bir grup tarafından taşlandı, iddiaya göre polisten yüz bulan grup her dakika daha da kalabalık hale geldi. BDP'li vekillerden Ertuğrul Kürkçü şu an hala öğretmenevinde olduklarını, birazdan çıkacaklarını söyledi ve yaşananları İnternethaber'e anlattı.

FAŞİST BİR KUŞATMA

Şu an hala Sinop öğretmenevindeyiz, Sinop'tan ayrılmak için hazırlık yapıyoruz. Saldırgan grup genel olarak dağıtıldı, öyle görünüyor. Ancak, emniyet müdürü ile arkadaşlar konuşuyor, onlar kendi önlemlerini alıyorlar biz yolumuza devam edeceğiz. Ne yazık ki bugün buradaki istediğimiz kadar etkin bir şekilde toplanamadık.  Toplantıya gelecek olanlar bu faşist kuşatma dolayısı ile gelemediler. Ancak biz buradaki bileşenlerin temsilcileri ile bir araya geldik basın toplantısı yaptık. Fiziken bir yara bere almış durumda değiliz ama bulunduğumuz bina çok fazla taşlandı iki aracımız hareket edemez halde. Emniyetin şehirden bulduğu vasıtalarla yolumuza devam edeceğiz.

EMNİYETTEN YÜZ BULDULAR

"Emniyet güçleri yeterli önlem almadılar. Küçük bir topluluk şımardıkça şımardı, polisin müsamaha göstermesinden yüz buldu, pek çok sivilin o saldırganlarla kol kola olduklarını gördük. Bize karşı saldırganca tutum içerisinde olduklarını izledik. Ne yazık ki emniyet Sinop'ta bugün çok kötü bir yönetim sergiledi ve şehirde olup bitenlerin bütün sorumluluğu onların sırtında. Kasabalardani köylerden minibüslere insanlar doldurularak buraya insanlar taşındı, her an yol kesen emniyet güçleri bunlara karşı bir önlem alamadı. Araçlar öğretmenevinin önünde taşlanırken önlem alınmadı, Hem mal ve can güvenliğine hem toplantı ve ifade özgürlüğüne karşı organize bir saldırı ne yazık ki polisin gözleri önünde sürdü gitti. İş işten geçtikten sonra önlem alınıyor."

0.20130218151148.jpg

SALDIRGANLAR YAKSAYDI POLİS BİR ŞEY YAPMAZDI

"Konjonktür farklılığı, motivasyonların farkı dolayısıyla olaya bir Sivas olayı gibi bakmadım ama arkadaşlarımızın aklına bu geldi. Yine de bu bir şey değiştirmez. Yani bir tane akılsızın içeriye bir yanar madde atması sonucunda ne olacağını kimse bilemezdi ve polisin bunu önleyecek iradesi ve gücü yoktu. Yoksa binanın camları çift cam, bu kadar kolay kırılmazdı, öğretmenevinin otoparkında duran araçlar polislerin gözleri önünde tahrip edilmezdi. Saldırganlar burayı yakmadıkları için yanmadı."

sirri-süreyya-sinopta-barikat-kurdu.jpg