BIST 10.743
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.531,51
HABER /  SPOR

Sınırsız yabancıya vize yok

Federasyon, yabancı sayısının serbest kalmasını "kabul edilemez" diye değerlendirdi.

Abone ol

Futbol Federasyonu, sınırsız yabancı talebinde bulunan Kulüpler Birliği'nin geri adım atması halinde yeni sezonda kontenjanı iki kişi daha artırma kararı alacak.

Birliğin 1 Haziran'da yapılan toplantısında dile getirilen sınırsız yabancı isteğine sıcak bakmayan ve "kabul edilemez" diye değerlendiren federasyonun, 19 Haziran'da yapılması planlanan ve Başkan Haluk Ulusoy'un da katılacağı bildirilen ortak oturumunda kulüplerden gelecek son öneriyi alacak.

Sınırsız yabancı konusunda en ısrarcı kulüp görünen Fenerbahçe'nin tavrını yumuşatması durumunda, federasyonun altısı sahada yer almak üzere 8 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalanması formülünü kabul edebileceği kaydedildi.
Bu durumda kulüpler kadrolarına sekiz yabancı bulundurabilecek, ancak Süper Lig maçlarında bunların en fazla altısına yer verecek. Avrupa Kupası maçlarında ise tümünü oynatabilecek. Kulüpler ile yapılacak toplantıda gündeme gelecek olan bu öneriye çoğunluğun olumlu bakması halinde federasyon yönetim kurulu hafta içinde konuyu karara bağlayacak.