BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sınıra Peşmerge karakolu

Türkiye, Peşmerge'yi endişelendirdi. Sınıra yeni karakollar yapılmaya başlandı...

Abone ol

Türkiye'nin kuzey Irak'a olası operasyonu Kürt grupları endişelendirirken, sınırda 6 yeni karakol yaptırdıkları belirlendi. Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bulunan Türk karakollarının tam karşısında yapılan yeni karakollara, Iraklı Kürt askerler yerleştiriliyor.

Terör örgütü PKK'nın son bir haftada Güneydoğu'da peş peşe kanlı eylemler yapması, Kuzey Irak'ta da dikkatle izleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınırda yaptığı yığınak sürerken, Kuzey Irak'ın Türkiye ile sınır ilçesi olan Zaho ile sınırda bulunan Haftanin, Kanimasi, Sinaht bölgeleri ile Türkiye-Suriye-Irak üçgeninde yer alan yerleşim yerlerini dolaşan DHA muhabirine konuşan sınır hattındaki köylüler, Türkiye ile dost kalmak istediklerini, PKK saldırılarını benimsemediklerini söyledi.

Köylüler, PKK'nın sınır hattından çok Türkiye'nin birçok ilinde eylem yaptığını belirterek, "Burada fazla yoklar. Çok küçük gruplar halinde zaman zaman geziyorlar. Türkiye sürekli bizim bulunduğumuz alanları bombalıyor. Bu bombalamadan mağdur oluyoruz. Türkiye Kuzey Irak'a girse bile buralarda PKK'lı bulamaz. Onlar sürekli yer değiştiriyor" diye konuştu.

Karakolların inşaatı hızlandı

Kuzey Irak'taki yerel Kürt yönetimi, Türkiye sınırına yeni karakolların yapımını hızlandırdı. Şırnak'ın Irak sınırında bulunan Silopi İlçesi'nin tam karşısına yapılan 6 yeni karakolun inşaatı hızlandırıldı.

Türkiye ile sınır ilçesi olan Zaho'un Suriye sınırında bulunan Karavole, Batufa ve Pışthabur bölgelerinde Irak Hükümeti tarafından yaptırılan 6 yeni karakola Kürt askerler yerleştirildi.

Henüz inşaat halinde olan karakollar, Türkiye'nin Silopi ilçesindeki Türk karakollarının tam karşısında yer alıyor.

DHA muhabirinin Pışthabur kesiminde görüştüğü bazı Kürt güvenlik görevlileri ise, Türkiye ile Suriye sınır kesimine kadar denetimin daha iyi sağlanması amacıyla yeni karakollar yapıldığını söyledi.