BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Barzaninin Kerkük inadı

Kerkük'teki referandumun ertelenmesinin önüne set çeken Barzani, şu mesajı verdi;

Abone ol

Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri ve yerel 'Kürt Bölgesi Başkanı' Mesud Barzani, Kerkük ile bölgedeki Kürt alanlarının kaderini belirleyecek olan lrak Anayasası'nın 140'ıncı maddesinin zamanında ve eksiksiz uygulanması gerektiğini yineledi.

Mesud Barzani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile lideri olduğu IKDP'nin Kerkük'ten gelen yöneticileri ile toplantı yaptı.

Barzani, KYB ile IKDP'nin Kerkük yöneticileri ile bu hafta içinde ikinci kez yaptığı toplantıda, Kerkük'ün asırlardır bir arada yaşayan Kürt, Türkmen, Arap ve Hıristiyanların kardeşlik kenti olması gerektiğini ifade etti.

Kürt lider, "Kerkük, Kürtler, Araplar, Türkmenler ve Hıristiyanlar arasında kardeşlik ilişkilerinin egemen olduğu örnek bir kent olmalı. Tüm örgütsel çalışmalarımız da bu yönde olmalıdır. Birlikte çabalayarak bunu gerçekleştireceğiz. Kentte yaşayan farklı gruplar arasında ayrım yapmadan hepsine eşit yaklaşılmalıdır" dedi.

140'ıncı maddenin belirlenen tarihte ve eksiksiz uygulanması gerektiğine değinen Barzani, "Bu maddenin değiştirilmesi ya da uygulanmasının ertelenmesini kesinlikle kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.