BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

Sınıra askeri sevkiyat!

Silopi ilçesinde Irak sınırında bulunan birliklere askeri araç sevkıyatı gerçekleştirildi

Abone ol

Cizre ilçesinden gelen ve çok sayıda top ve mühhimmat taşıyan aracın yer aldığı konvoy, yoğun güvenlik önlemleri arasında Irak sınırında bulunan birliklere doğru gitti.

Konvoya frekans karıştırıcı araçlar da eşlik etti. Kış üslenmesine geçmeye hazırlanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonlar sürerken, sınır bölgelerinde geçiş noktalarına da asker konuşlandırıldığı öğrenildi.

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT

Şırnak'ın Kuzey Irak sınırındaki askeri birliklere karayolu ile konvoy halinde top ve askeri mühimmat sevkiyatı yapıldı. Kuzey Irak ile sıfır noktada sınır olan Silopi İlçesi'ndeki askeri birliklere mühimmat ve top sevkiyatı yapıldı. İlçe merkezinden geçiş yapan konvoyun ön ve arka kısmını zırhlı araçlar korurken, frekans bozucu jammer araçları da konvoya eşlik etti. Dörtyol Kavşağı'nda şehir trafiğine takılan askeri konvoy, kısa bir süre bekleme yaptıktan sonra yoluna devam etti. Konvoydaki bir asker ise kameramıza el salladı. Askeri konvoy Silopi 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na bağlı birliklere sevk edildi. Askeri yetkililer, sevkıyatın, PKK'ya yönelik yapılacak olan büyük ve kapsamlı kış operasyonu öncesi hazırlıkları olduğunu belirtti.