BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sinemanın kalbi Malatya'da atacak

Anadolu'nun bir çok medeniyetine tanıklık eden Malatya, şimdi de sinema festivaline ev sahipliği yapacak...

Abone ol

Adana Altın Koza ile Antalya'da yapılan Altın Portakal Film Festivali'ne yeni bir rakip geliyor: Malatya Uluslararası Film Festivali...

Altı bin yıl öncesine dayanan tarihiyle, dünyanın en eski kentlerinden biri olarak en eski saraya ve kral mezarına ev sahipliği yapan Malatya, şimdi yeni bir festivale iki yeni yarışmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Malatya Valisi Ulvi Saran’ın himayesinde Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali, 26 Kasım – 2 Aralık 2010 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

VALİ SARAN İNTERNETHABER'E AÇIKLADI

Malatya Valisi Ulvi Saran, İnternethaber'e Malatya'da düzenlenecek olan festivalle ilgili bilgi verdi. Vali Saran, şunları söyledi:

"Biz, ilimizin bir çok alanda olduğu gibi kültür ve sanat açısından da bir cazibe merkezi olmasını istiyoruz. Bu bölgeye özgü uluslararası film festivalini bu yüzden düzenlemek istedik. Önce adını Malatya Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali olarak öngördük. Ancak öğrendik ki, Ermenistan'da da Altın Kayısı festivali adında bir festival varmış. Biz de bunun üzerine festivalin adını Malatya Uluslararası Film Festivali olarak değiştirdik. Ama vereceğimiz ödüle Altın Kayısı ödülü adını verdik. Bu hazırlıklarımız daha şimdiden büyük ilgi çekti. Kalıcı ve önemli bir festival olacağını düşünüyoruz."



Vali Ulvi Saran'ın verdiği röportajın tamamını okumak için bu linki tıklayın

FESTİVALE DESTEK VEREN KURULUŞLAR

Festival’in program ve organizasyonu, daha önce Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’yle adını duyuran İstanbul Organizasyon tarafından gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Malatya İl Özel İdaresi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası festivalin hayata geçirilmesinde büyük destek veriyor.

100’E YAKIN FİLM GÖSTERİLECEK

Festival süresince 65’i uzun metraj olmak üzere, belgesel ve kısa filmlerle birlikte 100’e yakın film sinemaseverlerle buluşacak. Gösterim programında 2010 yapımlarının yanı sıra, usta sinemacıların son filmleri ve sinema dünyasının yeni keşfi genç yönetmenlerin ilk filmleri izleyicilerle buluşacak.

Sinemaseverler gösterimlerin sonrasında filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşilerde, akıllarında kalan soruları paylaşma ve cevaplarını alma imkânı da bulacak.

MİZAH TÜRÜNDE İKİ YENİ YARIŞMA!

Mizah filmleri tüm dünyada olduğu gibi; ‘en iyi’ filmler arasında gösterilseler de, milyonlarca seyirciyle buluşsalar da, halkın gönlünde taht kursalar da, iş festival ödüllerine geldiğinde pek de itibar görmediğini belirten festival yetkilileri bu gidişe bir son verme niyetinde. Festival kapsamında mizah türünde iki yarışma düzenleneceğini belirtiyor.

Altın Kayısı Ödülü için yarışacak kısa filmlere verilecek ödüller aşağıdaki şekilde olacak:

En İyi Film 3.000 TL ve Altın Kayısı Ödülü
Jüri Özel Ödülü Altın Kayısı Ödülü
SİYAD Ödülü (En İyi Film) Plaket
İnönü Üniversitesi Öğrencilerinin Seçimi Plaket


Detaylı bilgi için:  

Cemre Ceren Asarlı cemre.asarli@istanbulorg.com  
Hande Öçalan hande.ocalan@istanbulorg.com  

FESTİVAL MERKEZİ
Malatya Uluslararası Film Festivali
Gazeteciler Sitesi Keskin Kalem Sokak No:43
Esentepe Şişli 34394 İstanbul


Tel : + 90 212 216 72 72
Faks : + 90 212 216 95 96

info@malatyafilmfest.com  
bilgi@malatyafilmfest.com  
www.malatyafilmfest.com

Hüseyin Namık Yıldırım
Kurumsal İletişim Direktörü
Gsm : 0533 619 46 97
huseyin.yildirim@istanbulorg.com  
hnyildirim@hotmail.com