BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sinema da Kürt açılımı yapıyor

Kürt açılımı tartışmalarının arttığı bir dönemde sinemaya da Türk-Kürt sorunlarının anlatıldığ ıbir film geliyor...

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Kürt  açılımı tartışmalarına sinema da katıldı. Ekim'de Türk-Kürt sorunlarının anlatıldığı yeni bir film vizyona girecek.

Geçtiğimiz Haziran ayında Adana Altın Koza Film Festivali’nde Yılmaz Güney Jüri Özel Ödülü ve Sinema Yazarları Derneği En İyi Film Ödülü’ne layık görülen "İki Dil Bir Bavul" Kürt açılımı tartışmalarının arttığı bir dönemde vizyona giriyor. 23 Ekim’de sinemalarda gösterilecek film aynı zamanda Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma’da Altın Portakal’ı almak için yarışacak.

Genç yönetmenler Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan’ın ilk uzun metrajı olan İki Dil Bir Bavul filminde Türk öğretmenin mezun olduktan sonra Kürt köyünde geçirdiği bir yıl anlatılıyor. Öğretmen Kürtçe bilmiyor, çocuklar ise Türkçe. Öğretmen ilk kez gördüğü bu coğrafyada, bir yılını çocuklara Türkçe öğretmekle geçiriyor. Bu arada kendi yaşadığı yalnızlık ve çocuklar başta olmak üzere köylülerle yaşadığı iletişim problemleri anlatılıyor.

Bu ay vizyona girecek olan film Adana Altın Koza Film Festivali Büyük Jüri Yılmaz Güney Ödülü, Adana Altın Koza Film Festivali Sinema Yazarları Derneği En İyi Film Ödülü, 5. ZagrebDox - En İyi Genç Yönetmen ve Saraybosna Film Festivali EDN Talent ödülü aldı. Şimdi de Altın Portakal için yarışacak.