BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İhaleye fesat karıştıranlar 18e çıktı

İzmir polisinin 12 ilde gerçekleştirdiği ihaleye fesat karıştırma operasyonunda, gözaltına alınanların sayısının 18'e yükseldiği bildirildi.

Abone ol

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerinin, Buca Belediyesindeki yemek, güvenlik, temizlik ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlattığı operasyonlar, İzmir'in de arasında bulunduğu 12 ilde sürüyor.

Sabah saatlerinde, aralarında bir ilçe belediyesi başkan yardımcısı olan C.E'nin de yer aldığı 8 kişinin yakalandığı operasyonlarda, gözaltına alınanların sayısı 18'e ulaştı. Yakalananlar arasında aynı belediyenin eski Temizlik İşleri Müdürü İ.B. ile bazı belediye görevlileriyle yemek, güvenlik, temizlik firmalarının yönetici ve çalışanlarının bulunduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında yaklaşık 50 kişinin arandığı, yakalanmaları için polis ekiplerinin operasyonları sürdürdüğü öğrenildi.

Gözaltındaki 18 kişinin sorgulamalarının da sürdüğü belirtildi.

İzmir polisinin sabah saatlerinde gerçekleştirdiği operasyonda aralarında belediye başkan yardımcısının da arasında bulunduğu 9 kişi ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla yakalanmıştı