BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Anti-homofobi kitabında AKPli vekil

Eşcinsellerin örgütü Kaos GL'nin çıkardığı Anti-Homofobi kitabında AKP'li bir vekilin de görüşleri var.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA-
Eşcinsellerin sesi Kaos GL Anti-Homofobi kitabı çıkardı. Kitapta AKP’li bir milletvekilinin de görüşleri var.

Türkiye'deki Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transeksül (LGBT) topluluğunun örgütlenme ve ifade hürriyetinin gelişmesi ve ayrımcılığa uğramamaları için her yıl Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma yapılıyor. Bu buluşmalara sunulan bildiri ve tartışmalar Anti-Homofobi kitabına dönüştürüldü. Kitapta da buluşmalardan birine katılan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AKP Milletvekili Zafer Üskül’ün de görüşleri var.

EŞCİNSELLER AYRIMCILIĞA UĞRAMAMALI
Kitabın “Homofobi kimin meselesi?” bölümünde Üskül, “İnsanların cinsel yönelimlerinden dolayı ayrımcılığa uğramamaları gerektiğini” savunarak, “Kamu gücü, özgürlüklerin kullanımını sağlamakla yükümlüdür. Haklarının ihlal edildiğini düşünen Türkiye’de yaşayan herkesin haklarını koruma yetkisinin İnsan Hakları İnceleme Komisyonu olarak kendisine verildiğini” söylüyor.

"EŞCİNSELLER DERNEKLEŞEBİLMELİ"
“Türkiye toplumun muhafazakâr olduğunu ve insanların geleneksel önyargılarının kolay değişmediğini” belirten Üskül, “polis ve idarenin kapatabildiği bir dernekler kanunundan bugün yargı gerekçesinin arandığı bir düzenlemeye gelindiğini, eşcinsellerin de dernekleşme hakkının olması gerektiğini” söyledi.

Kitapta Üskül'ün yanı sıra Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekili Sebahat Tuncel, İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras'ın da görüşleri yer aldı.