BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  EKONOMİ

Sindel ABD'de kendi okulunu açacak

Amerikalı AcuWings'ten yapılan, Sindel Havacılık ile öğrenci değişimini içeren işbirliğinin sonlandırdığı şeklindeki açıklamaya Sindel kanadından cevap gecikmedi.

Abone ol

Sindel Havacılık ile Amerika’da eğitim veren AcuWings arasındaki öğrenci değişimini kapsayan anlaşma sona erdi. Acuwings’in anlaşmayı tek taraflı olarak kendilerinin iptal ettiği şeklindeki açıklamaya Sindel’den jet hızıyla cevap geldi.

Sindel kaynaklarından AirportHaber’e yapılan özel açıklamada, öğrenci değişimi projesi kapsamında AcuWings’e öğrenci gönderebilmek için üç aydır bekletildikleri, öğrencilerin ABD’de konaklama imkânlarının bir türlü sağlanmadığı vurgulandı.

Anlaşmanın Acuwings tarafından değil kendileri tarafından iptal edildiğini kaydeden bir Sindel yetkilisi, dün itibariyle anlaşmayı sonlandırdıklarını açıkladı.

Amerika’daki uçuş okulu fikrini farklı bir biçimde hayata geçirmek istediklerini kaydeden Sindel yetkisili şu bilgileri verdi:

“ Amerika’da başka müstakil bir okul almak istiyoruz. Şu anda Florida ve Kalifornia bölgesinde çok uygun fiyatlara uçuş okulları satılıyor. 300-500 bin dolara uçuş okulları var. Bir dönem Hindistan ve Çin’den yoğun şekilde öğrenci kabul eden ve büyük yatırımlar yapan uçuş okulları şimdilerde öğrenci az olduğu için zor durumda kaldılar. En kısa zamanda bu konuda somut bir adım atacağız.” (Airport)