BIST 10.203
DOLAR 32,22
EURO 35,00
ALTIN 2.450,62
HABER /  GÜNCEL

Sincanın adı çıkmış bir kere

Sincan hani o tankların yürütüldüğü ilçe.. Başkan dertli mi dertli...

Abone ol

Olaylı Kudüs gecesi ve içinden yürüyen tanklarla, 28 Şubat sürecinin odağına yerleşen Sincan’da, Belediye Başkanı Hasan Altın ilçenin bugün bile ’O talihsiz olayla’ anılmasından yakınıyor.

Dönemin RP’li Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız’ın düzenlediği Kudüs Gecesi ve ardından da ilçede yürüyen tanklarla 28 Şubat’a giden yolun başladığı yer olan Sincan, hala o olaylarla anılmaktan şikayetçi.

Sincan’ın şimdiki Belediye Başkanı Hasan Altın, "İnanıyoruz ki o olay bir gün unutulacak. Zamana ihtiyaç var." dese de, hem ilçe hem de Başkan Altın’ın kendisi 10 yıl önce yaşanan olayın izlerini tam silemiyor. Altın geçtiğimiz günlerde "Başkanım yolları daraltmışsınız" diyen bir vatandaşa verdiği esprili yanıtı, şöyle anlattı:

"Çarşıda sokakları düzenledik. Trafik yollarını daralttık, yaya yolarını genişlettik. Dediler ki, ’Yolları daraltmışsınız.’ Ben de şaka yollu dedim ki, ’Bir daha tank geçemesin diye daralttık.’ Unutulsun istiyoruz. İşin özünde o var."

Sincan’la ilgili bir konu geçtiğinde "Şu tankların yürüdüğü Sincan mı?" diye söze giriş yapılmasının kendilerini kırdığını belirten Altın şunları söyledi:

"ŞU TANKLARIN YÜRÜDÜĞÜ SİNCAN MI?"

"En son bir generalimiz Köşk’e çıkıyor. Deniliyor ki ’Sincan’da tankları yürüten general resepsiyona çıktı. Yani ismimiz bir şekilde geçiyor. Ben şunun için üzülüyorum. Sincan’ın içinde böyle bir şey yok. Sincan o olaydan sonra da nüfus almaya devam etti. O zaman suçlanan parti güçlenerek yine devam etti. Sincan’da yaşıyorsunuz, geziyorsunuz başka kentlerden hiç bir farkı yok. Gençlerimiz başka kentlerde neyse bizde de aynı. Ama her ne hikmetse bu talihsiz olay şehrin içinde değil de şehrin dışında hala bizim onla anılmamıza neden oluyor. Hani derler ya reklamın kötüsü olmaz. Ama maalesef kötüsü oluyor bazen. Böyle bir tanımışlık var. ’Şu tankların yürüdüğü Sincan mı diye söze giriş oluyor. Bu da unutulacak. Bunun artık ’şöyle unutturalım böyle unutturalımdan’ ziyade herhalde biraz zaman meselesi. Sincan’a gelen beğenerek, ’Sincan bu muymuş’ diyerek çıkıyor o bizi mutlu ediyor."