BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.444,62
HABER /  GÜNCEL

Anne-kıza tecavüz girişimi

Antalya'nın Alanya ilçesine tatile gelen Norveçli anne ve kızına tecavüz girişimi

Abone ol

Antalya'nın Alanya ilçesine tatile gelen Norveçli anne ve kızına, plajda tecavüz girişiminde bulundukları iddia edilen 14 yaşındaki 3 çocuğun, gözaltına alındıkları bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Norveçli turist Mana Ture Linde ile ilk eşinden olan kızı Safie Furelind, Keykubat Plajı'nda yürüyüşe çıktı. İddiaya göre, bu sırada turistlerin yanına gelen 3 çocuk, Norveçli anne ve kızına elle sarkıntılık yaptıktan sonra yere yatırıp üzerindeki elbiseleri çıkarmaya çalıştılar.

Yoldan geçen bir vatandaşın durumu görmesi üzerine 3 çocuk kaçmaya çalıştı. İhbar üzerine 14 yaşlarındaki C.A., M.Ş. ve M.C.Y., polis tarafından yakalandı. Zanlı çocuklar daha sonra Norveçli anne ve kızıyla yüzleştirildi. Alanya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu'na teslim edilen çocuklarla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Linde, ''Türk insanı çok iyi ve yardımsever. Aynı olay başka bir ülkede de başımıza gelebilirdi. Bu sorun çocukların yeterince eğitilememesinden kaynaklanıyor. Bu yüzden Alanya'da yaşayanları suçlayamayız. Elbette yine Alanya'ya geleceğiz'' dedi.