BIST 9.985
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.432,74
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak sorunun yanıtı MEB'ten geldi. MEB TEOG sınav sonuçlarının Haziran ayında e-okul.meb.gov.tr'den açıklanacağını duyurdu.

Abone ol

Bugün başlayan TEOG ikinci dönem sınav sonuçları Haziran ayında açıklanacak. TEOG sınav sonuçları Haziran ayında MEB e-okul.meb.gov.tr'den açıklanacak.
 
Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının %30´u ile 8. sınıfta uygulanan merkezi ortak sınav puanlarının %70´inden oluşacaktır. 6 ve 7.sınıflarda bütün derslerin notları öğretmen tarafından verilecektir. 8.sınıfta, 6 temel dersten 3 yazılısı olanların 2.´si, 2 yazılısı olanların 1.´si merkezi yazılı olarak yapılacaktır. Geri kalan derslerin yazılılarının tamamı öğretmen tarafından yapılacaktır. Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecektir. 6, 7 ve 8.sınıfların yılsonu başarı puanı 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacaktır. 

TEOG SINAVI VE SORULARI BUNLARA DİKKAT!

MEB tarafından yapılan TEOG sınavı (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavları bugün yapılıyor. TEOG sınavları yarın yani 30 Nisan perşembe günü de devam edecek. TEOG sınavında Türkçe , Matematik ve Fen Bilgisi olmak üzere hangi dersten kaç soru çıkacak ve cevaplar ne zaman yayınlanacak? 

TEOG İkinci dönem ortak sınavları, tek oturumda ve 3 dersin yazılıları farklı saatlerde olacak şekilde yapılacak. Her bir dersin sınavı, yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de aynı anda başlayacak. 

TEOG SORULARI VE SÜRELER
teog.jpg
TEOG birinci oturumda Türkçe , matematik , din kültürü ve ahlak bilgisi soruları yer alacak. TEOG  ikinci oturumda ise fen ve teknoloji , İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. TEOG yazılısında 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40'ar dakika süre verilecek. Dinlenme süresi ise 30'ar dakika olacak.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere ise alacakları sınav hizmetinden dolayı, her bir ders için sınav süresi 55'er dakika, dinlenme süresi ise 15'er dakika verilecek.

TEOG SORU KİTAPÇIKLARI
teog-sinavi-sorulari.jpgTEOG Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere 4 kitapçık verilecek. Her bir ders sınavı için salonlara 20'şer öğrenci yerleştirecek, öğrencilerin sıralara tek tek oturtulması sağlanacak.

Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Sınavlarda ilk 20 dakikada öğrencilerin salonunu terk etmelerine izin verilmeyecek.

TEOG SINAVINDA NELER YASAK?
teog-sinavi-test.jpgÖğrenciler, sınav salonlarına, saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi ile çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz ve radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla alınmayacak.

Bu gereçleri bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, tutanakla geçersiz sayılacak. Sınav soru kitapçıkları, ikinci gün oturumu tamamlandıktan sonraki gün, isteyen öğrencilere dağıtılacak.

TEOG SEBEBİYLE OKULLAR TATİL

Ortak sınavların gerçekleştirileceği günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmayacak.