BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.436,48
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sinan Dede Türbesi'nde düzenleme

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Kızıklı köyü yakınlarında bulunan, Sinan Dede Türbesi’nde çevre düzenlemesi başlatıldı.

Abone ol

Türbe için hazırlanan kitabe yerine konurken, çevresinde bulunan 4 adet tarihi servi ağacı için de tabela yazdırılacağı bildirildi.

Kızıklı köyü yakınlarında bulunan ve 14. yüzyılda yaşadığı bildirilen Emir Sultan’ın talebesi olan Sinan Dede’nin türbesinde çevre düzenlemesi başlatıldı. Geçtiğimiz yıl hayırsever bir bayanın restore ettirdiği türbe için hazırlatılan kitabe İlçe Turizm Müdürü Ünal Oltulu, köy muhtarı Nusret Girgin ve çevre düzenlemelerinde görev alan Mahir Avcı’nın katıldığı bir törenle yerine kondu.

Tarihi serviler için de birer levha yazdırılacağını belirten köy muhtarı Nusret Girgin, “Sinan Dede türbesi yoğun ilgi görmektedir. Geçtiğimiz yıl bir hayırsever teyzemiz türbeyi tamir ettirdi. Şimdi bizde çevre düzenlemesi için çalışma başlattık. Çalışmalara Kaymakamımız Ali Uslanmaz büyük destek vermektedir.

Çevre düzenlemelerinde turizm müdürü Ünal Oltulu ve Mahir Avcı’nın büyük payları var. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Tarihi serviler için de birer tabela yazdıracağız”
dedi.