BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.503,34
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muş Belediye Başkanı'nın korkusu!

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Türkiye'nin bölünmesini isteyen kesimlerin olduğunu belirterek, 'Bölünmenin rüyasını dahi görmek istemiyorum' dedi.

Abone ol

Belediye Başkanı Necmettin Dede, son zamanlarda artan terör olaylarıyla ilgili makamında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Demokratik açılımın fırsat olduğunu ifade eden Başkan Dede, açılıma herkesin destek vermesi ve sorunun ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Birlik olunması halinde Türkiye'nin dünya devletleri arasında saygın bir konuma geleceğini vurgulayan Dede, "Bizim Türkiye'mizin büyümesini istemeyen çok sayıda devlet var. Bunları göz önünde bulundurmamız lazım.

Osmanlı İmparatorluğunun devrine bakın o günden beri Atalarımız için Haçlılarda olan kin bugün de zuhur etmektedir. Bu yaraları birlikte sarmak istiyoruz. Biz vatandaşın emrindeyiz. Hizmette Kürt, Türk, Laz ayrımı yapılmaz. Bunlar ayrılmadığı için de kardeş olalım, ama hakkaniyetten ve hukuktan da ayrılmayalım" dedi.

Türkiye'nin bölünmesini rüyasında bile görmek istemediğini belirten Dede, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben ne olursa olsun Türkiye'nin bölünmesini istemiyorum. Bölünmesi için de bir sebep gerekmiyor. Eğer Kürt-Türk ayrımı ise haklarımız eşittir. Ne var yanı Muş'ta oturuyoruz, eğer Muşlu olarak Kürt kabul ediliyorsak ben de Kürt'üm.

Batı'da üniversite okuduğum zaman Doğu'dan gelenlerin Kürt olduğunu söylüyorlardı. Bu konu Batı'da alışagelmiş bir konu idi. Ama bu tartışma bugün bölücülüğe geldiği zaman buna hiç kimse razı olmaz.

Bu topraklar hepimize yeter. Atalarımız bunu bize birlik içinde
bırakmışlardır. Biz inançlı bir milletiz, biz saygılı bir milletiz. Geçmişine saygı duyan bir milletiz. O zaman bizim bölmemize gerek yoktur. Onun için ben bölünmenin vebal olduğuna inanıyorum.

Gelin Türkiye'yi sanayi ve ticaret bölgesi olarak bölelim, gelin kalkınmada öncelikli bölge olarak ayıralım. Ama böyle etnik köken olarak ayrılmaya taraftar değilim. Atalarımızın birlikte kanlarını döktükleri topraklarda bölünmeyi istemiyorum, bunun rüyasını dahi görmek istemiyorum."