BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır'da sahte belge çetesi çökertildi

Diyarbakır, Mardin ve İstanbul’da yapılan operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 8 kişi yakalandı.

Abone ol

Çetenin, para karşılığında ehliyet, pasaport, araç ruhsatı ve nüfus cüzdanı verdiği belirlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘suç işleme amacıyla örgüt kurmak, görevi kötüye kullanma ve rüşvet’ suçlarına ilişkin faaliyet yürüten bir oluşuma operasyon düzenledi. Sürücü belgesi almak için şartları yeterli olmayanlara maddi menfaat karşılığında ehliyet sağladıkları belirlenen örgüte baskın yapıldı.

Diyarbakır Valiliği'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Ayrıca, sahte evrak ile araç muayenesi, sahte muayene damgası ve sahte nüfus cüzdanı düzenledikleri, herhangi bir suçtan dolayı aranan veya herhangi bir mahrumiyeti olan şahıslara para karşılığında, herhangi bir sicil kaydı ve aranması olmayan şahısları tespit ederek her türlü kimlik ve adres bilgileri ile sahte nüfus cüzdanı temin ettikleri tespit edilmiştir.” denildi.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 1 9 mm çapında tabanca, 1 kurusıkıdan çevrilme tabanca, 2 şarjör, 19 adet fişek, 12 adet sürücü belgesi müracaat dosyası, 2 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 sahte pasaport, 1 sahte araç ruhsatı, 1 sahte sürücü belgesi, çok sayıda delil olabileceği değerlendirilen evrak ele geçirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yapılan operasyonda yakalanan ve aralarında suç örgütü lideri ile kamu görevlilerinin de bulunduğu 8 kişiden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.