BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Simavda ürkütücü deprem

Kütahyalılar güne depremle uyandı. Belediye Başkanı "çok ürkütücüydü" dedi. Halk sokaklara fırladı.

Abone ol

Kütahya Simav'da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Halk sokaklara fırladı, can kaybının olmadığı belirtiliyor. Okullar 1 gün tatil edildi.. Bazı binalarda çatlaklar oluştu.

Simav Belediye başkanı Rıza Özdemir, yaşanan paniği "gerçekten çok ürkütücüydü" sözleriyle dile getirdi.

KORKUDAN KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLDÜ

Simav Kaymakamı Rıza Dalan, Simav Devlet Hastanesinde tedavi gören Nazife Yüksel isimli bir kadının korku nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini söyledi. Kaymakam Dalan, bazı vatandaşların pencerelerden atlayarak yaralandığını da belirtti.

6.5 KİLOMETRE DERİNLİKTE

Merkez üssü Simav olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, Kütahya'nın Simav ilçesinde saat 07.28'de 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin, 6,5 kilometre derinlikte oluştuğu bildirildi.

HALK KORKU VE PANİK İÇİNDE SOKAĞA FIRLADI

Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, yaptığı açıklamada, saat 07.28'deki depremin hissedildiği andan itibaren halkın korku ve panik içerisinde sokaklara çıktığını söyledi.

DEPREM ÇOK KORKU VERİCİ BİÇİMDE SEYRETTİ

Vatandaşların olası artçı depremler nedeniyle sokaklarda ve evlerinin bahçelerinde beklediğini belirten Özdemir, ''Halkımız korku ve panik içerisinde. Hemen hemen herkes sokakta, avlularının içinde. Deprem çok korku verici biçimde ve şiddetli seyretti'' dedi.

ÇATLAKLAR OLUŞTU

Özdemir, ilk incelemelere göre depremin can kaybına yol açmadığını ifade ederek, ''bazı binalarda çatlaklar oluştuğuna, camlarının kırıldığına, içindeki eşyaların devrilerek zarar gördüğüne şahit olduğunu'' anlattı.

OKULLLAR TATİL EDİLDİ

Depremin yaralanmalara neden olmadığını dile getiren Özdemir, Kaymakamlığın aldığı kararla ilçede ilköğretim okulları ve liselerin bugün tatil edildiğini ve bunun belediye hoparlöründen duyurulduğunu kaydetti.

Durumun net olarak belirlenmesinin ardından okullarla ilgili kararın yarın için yeniden gözden geçirileceğini bildiren Özdemir, ''Simav'da ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. En azından bugün için tatil. Yarına nedir ne değildir bakacağız. Can kaybı olmayan şiddetli bir depremdi'' diye konuştu.

KÜTAHYA DEPREM BÖLGESİ

Depremin dış merkezinin Simav Fay Zonu diye adlandırılan, genel doğrultusu batı-kuzeybatı gidişli aktif diri faylarla çevrili bölgede olduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

“Genelde bölgede meydana gelen deprem etkinliği, hakim olarak doğu batı doğrultulu uzanan bu tektonik hatta ve onun kollarında meydana gelmektedir. 17 Şubat 2009 depremi de bu bölgede meydana gelmiş bir depremdir ve bölgenin tektonik özelliklerinden dolayı sık meydana gelen depremlerden biridir.

Depremi takip eden süreçte 13 adet hafif şiddette artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede hafif ve çok hafif şiddetteki artçı depremlerin devam etmesi beklenmelidir. Kütahya ve çevresi, birinci derece deprem bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın depreme karşı her zaman bilinçli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”