BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Simavda trafik rahatladı

25 bin nüfuslu Simav’da oto park sorununa çözüm bulmak amacıyla ücretli oto park dönemi başladı.

Abone ol

22 bin aracın yoğunluğunu kaldıramayan Kütahya’nın 25 bin nüfuslu ilçesi Simav’da oto park sorununa çözüm bulmak amacıyla ücretli oto park dönemi başladı.

Trafik yoğunluğunun yaşandığı 14 cadde ve bazı sokaklarda park ücretli hale getirildi. 1 Haziran 2010 tarihi itibariyle başlayan ücretli oto park uygulamasıyla birlikte vatandaşlar saati 1 lira oto park ücreti ödememek için önceden aracıyla geldiği şehir merkezine yaya olarak gelmeye başlayınca önceleri yaşanan trafik karmaşası yerini boş cadde ve sokaklara bıraktı. Trafiğin rahatlaması, cadde ve sokaklara gelişi güzel araç parkı yüzünden sorun yaşayan esnaflarla yayalar, Belediye Başkanı Kasım Karahan’ı telefonla arayarak uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Uygulamanın faydasının bir iki ay içerisinde daha da iyi anlaşılacağına inandığını kaydeden Belediye Başkanı Kasım Karahan,” Ücretli oto park sayesinde Simav’da yaşamanın kolaylaştığını herkes görecek” dedi.
Uygulama ile araçların cadde ve sokaklarda bir nizam ve intizam içerisinde park etmesiyle hayatın daha da kolaylaşacağını ile süren Karahan,” Vatandaş bankada, eczanede, benzer rutin işlerini takip ederken trafik cezasıyla karşılaşmayacak. Aracını park ederek işini görebilecek” diye konuştu.

İlçe tarihinde ilk kez başlayan ücretli oto park uygulamasını ihale sonucu kazanan Alaattin Koyuncu, 14 cadde ve bazı sokaklarda başlayan uygulamadan toplumun tüm kesimlerinin memnuniyetlerini dile getirdiklerini söyledi. Koyuncu,” Uygulama için 17 elaman çalıştırıyoruz. Aracını park etmek isteyen vatandaşın hiçbir itirazı olmuyor. Huzur ve güven içerisinde aracını park ederek şehir merkezindeki işlerini gönül rahatlığı ile takip edebiliyor. Bize de teşekkürlerini bildiriyor” diye konuştu.