BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL

Simav'da bir deprem daha oldu!

Saat 00.45'te 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Abone ol

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, dün saat 18.20'deki 5,1 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları devam ederken, Simav ilçesinde saat 00.45'te 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 00.45'te, merkez üssü ilçe merkezine 10 kilometre uzaklığındaki Söğüt köyü olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı oluştu.

Derinliği 11,6 kilometre olan deprem, Kütahya il merkeziyle Simav'ın çevresindeki Emet, Hisarcık, Şaphane, Gediz ve Pazarlar ilçelerinde de hissedildi.

Simav'da vatandaşların çoğu, komşu ilçe Hisarcık'ta dün meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından evlerini terk ederek parklarda ve araçlarında beklemeye başlamıştı. Bu yüzden, ilçe halkının çoğu 4,7 büyüklüğündeki sarsıntıyı dışarıda bulundukları sırada hissetti. Bazı vatandaşların ise çadır kurduğu gözlendi.

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, AA muhabirine, 5,1 büyüklüğündeki depremden sonra oluşan panik ortamının sürdüğünü söyledi.

Bu depremden sonra birçok kişinin evine giremediğini dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

''4,7 büyüklüğündeki deprem ilçemizde can kaybına yol açmadı. Zaten halkın önemli bölümü dışarıdaydı. Hisarcık'taki depremden dolayı bugün eğitime ara verdiğimizi halkımıza duyurduk. Bundan dolayı köylerde evi olan vatandaşlar ilçe merkezini terk ederek köylerine gitti.''