BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,72
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış, Avrupa Günü konserini izledi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Günü konserini izledi.

Abone ol
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Kardeşlik senfonisi''nin notalarını hep birlikte söylediklerini belirterek, "Avrupa'da ayrımcılık tuzağına düşmüş olanların da buraya, Türkiye'ye bakmalarını, bu senfoniyi, bu ahengi görmelerini diliyoruz" dedi.

AB Bakanlığı'nın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda düzenlenen "Avrupa Günü" konserini izleyen Bağış, burada yaptığı açıklamada, konser aracılığıyla farklı tınıların ortak bir melodiyle yankılandığı bir akşamda, özgürlük korosunun parçalarını oluşturduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tamamen farklı sesleri ahenk içerisinde bir arada yansıtması dolayısıyla Türkiye'nin modern yönünü temsil ettiğini belirten Bağış, "Bu, esasen bizim topraklarımızın mesajının da ta kendisidir, özüdür. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na bakan, Türkiye'nin farklılıkları zenginlik içerisinde yaşatan o eşsiz medeniyeti görür. O yüzden bugün Avrupa'da ayrımcılık tuzağına düşmüş olanların da buraya, Türkiye'ye bakmalarını bu senfoniyi, bu ahengi görmelerini diliyoruz. Avrupa'daki dar vizyonlu siyasilerin bu senfoniyle ruhlarını arındırmalarını samimiyetle istiyoruz. Senfoninin olmadığı yerde kakofoni vardır" dedi.

Avrupa Birliği'ni, üye ülkelerin sadece ortak coğrafyalarının değil aynı zamanda paylaştıkları ortak değerlerin bir araya getirdiğini ifade eden Bağış, "Hiç tartışmasız, Türkiye hem Avrupa'dadır hem Avrupalıdır. Türkiye olarak 'daha fazla demokrasi' diyoruz. Türk milleti olarak daha çağdaş hukuk normlarına, bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemine sahip olmak istiyoruz. Bütün bu taleplerimizi karşılayacak ilkelerin Avrupa Birliği'nin tam da özünde yer aldığını görüyor ve Avrupa Birliği üyesi olmak istiyoruz" diye konuştu.

Polonyalı Şef Wojciech Rodek'in yönettiği Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, konserde John Corigliano'nun "Red Violin" ve Gustav Holst'un "Gezegenler" adlı eserlerini icra etti.
Konseri, yerli ve yabancı çok sayıda konuk izledi.