BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,86
ALTIN 2.439,66
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Silifke Belediyesi'ne kardeş geldi!

Mersin'in Silifke İlçe Belediyesi, Azerbaycan'ın Sumgayıt Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı.

Abone ol

Avrasya Ekonomik Sosyal İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren tarafından Azerbaycan'a davet edilen Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'in bir dizi temas ve incelemelerden sonra Bakü yakınlarındaki Sumgayıt Belediyesi ile kardeşlik yolunda iyi niyet protokolü imzaladı.

30 Eylül-2 Ekim 2010 tarihleri arasında Azerbaycan'da yapılan görüşmelerle ilgili olarak bir değerlendirme yapan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren'in daveti üzerine Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu ve Silifke-Yevpatoria Kardeş Şehir Komite Başkanı Tevfik Yıldırım ile birlikte Azerbaycan'a gittiklerini belirterek, burada Azerbaycan Milli Meclisi Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Milletvekili Azay Quliyev, Azerbaycan Milli Cumhuriyeti Milli Şurası Gençlik Teşkilatlarından Sorumlu Milletvekili Fuat Muradov ile temaslarda bulunduklarını söyledi.

Türkiye'de yapılan 'Türkçe Konuşan Ülkeler' zirvesi ile ilgili iyi niyet temennilerinde bulunarak sivil toplum kuruluşu Eko Alyans Derneğini de ziyaret ettiklerini belirten Öngel, şunları söyledi:

"Eko Alyans Derneği'nin Azerbaycan Televizyonunda düzenlediği bir açık oturuma katılarak Silifke'de uyguladığımız hayvan barınaklarıyla ilgili bilgiler verdim. İçtimai Televizyonunun düzenlediği 'Türk Dili Konuşan Ülkeler' konulu açık oturuma katıldım. Sumgayıt'taki Karabağ Gazileri Derneği'ni ve şehitler mezarlığını ziyaret ettik. 7 Temmuz 2000 tarihinde tedavi için geldiği ülkemizde vefat eden Azerbaycan Devleti Başkanı Ebulfez Elçibey ve 12 Aralık 2003 tarihinde vefat eden Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını da ziyaret ettik.

Azerbaycan Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Sumgayıt Belediye Başkanı Prof. Dr. Abulfaz I. Babayev ile birlikte hazar denizi kenarında bulunan 400 bin nüfuslu Sumgayıt şehrinde bir araya geldik. Aramızda yakın dostluk ilişkileri kurduk. Daha sonra bu dostluk ilişkilerimizi sürdürmek ve kardeş şehir olabilmek amacıyla toplantılar yaptık. Toplantılar sonucunda ilişkilerimizin devam edebilmesi için aramızda bir iyi niyet protokolü imzaladık"
dedi.

Azerbaycan'da kaldıkları süre içerisinde temaslarda bulundukları yetkililerin, kendilerin çok yakınlık gösterdiklerini söyleyen Öngel, "Burada 'iki devlet bir millet' sözünün ne kadar doğru olduğunu gördük. Türkiye Türkleri gibi Oğuz boyundan olan Azeri Türklerinin gönlünde yatan Türkiye sevdasının ne kadar büyük olduğunu da bize gösterilen yakınlık ve dostluk ilişkileri ile yaşadık. Bundan sonra hem Azerbaycan Hükümet yetkilileri ile hem de Sumgayıt Belediye Başkanı Prof. Dr. Abulfaz I. Babayev ile ilişkilerimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.