BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.441,89
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Damla'nın gözyaşlarını polisler sildi

Mersin'den kaçıp Adana'ya gelen genç kız bayan polislerin şefkati karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Abone ol

Mersin'in Tarsus ilçesinde küçük yaşta babasını kaybettikten sonra anneannesinde kalan ancak kendisine şiddet ve baskı uygulandığını ileri sürerek internette tanıştığı erkek arkadaşının çağrısıyla Adana'ya gelerek bir otele yerleşmek isteyen 13 yaşındaki kız çocuğu, ihbar üzerine kendisiyle görüşen kadın polislerin şefkati karşısında gözyaşlarını tutamadı.

İddiaya göre, Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan Şehit Kasım Ekenler İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Damla B. (13), babası Mehmet Ali B.'yi çok küçük yaşta kaybetti.

Küçük kız, birlikte yaşadığı annesinden şiddet görünce anneannesinin yanına yerleşti. Ancak burada da sorunlar yaşayan Damla B., internette Adanalı bir gençle tanıştı.

İlişkisini ilerlettiği 18 yaşındaki Ersin isimli gence ailesinin kendisine çok baskı uyguladığını söyleyen küçük kız, erkek arkadaşının daveti üzerine pazartesi günü, 'Okula gidiyorum' diye evden çıkıp trenle Adana'ya gelerek bir otele yerleşmek istedi. Otel görevlileri, Damla B.'nin hareketlerinden şüphelenince polisi aradı. Otele gelen polisin görüştüğü Damla B., erkek arkadaşının yanına geldiğini belirterek, "Ne olur beni bırakın. Benim babam yok. Annem beni dövüyor" diyerek kadın polislerin eline sarılıp gözyaşlarına boğuldu.

Annesini sevmediğini, anneannesinde kaldığını anlatan Damla B. "Anneannem bana bakıyor ama hiçbir yere gitmeme izin vermiyor. Okulun basketbol takımına seçildim ama beni göndermiyor. Kız arkadaşlarım ile sinemaya, tiyatroya göndermiyor. Bana baskı uyguluyor. Ben artık baskılardan bıktım" iddialarında bulunarak gözyaşı döktü.
Kadın polisler, küçük kızın öğretmenleri ve anneannesiyle konuşma sözü vererek okulun basketbol takımına yeniden girmesini sağlayacaklarını söyledi.

Kadın polislerin, "Yemek yer misin?" sorusuna Damla B.'nin ağlayarak, "Hayır yemek yiyemiyorum. Baskıdan dolayı boğazımdan geçmiyor" demesi polisleri hüzünlendirdi.
Küçük kız, daha sonra Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.