BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,82
ALTIN 2.438,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Malatya'dan İstanbul'a eğitim köprüsü

İstanbul'da eğitim gören ilköğretim çocukları Malatya'daki yaşıtlarına giysi ve kırtasiye yardımı gönderdi.

Abone ol

İstanbul'daki bir ilköğretim okulunun öğrencileri ve velileri, Malatya'daki bir ilköğretim okuluna giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.

Ümraniye ilçesindeki Çakmak İlköğretim yönetimi ve okul aile birliği üyeleri tarafından Malatya'ya getirilen yardım malzemeleri, Arguvan ilçesine bağlı Yukarı Sülmenli Köyü'nde bulunan Şehit Tuncay Göksu İlköğretim Okulu'ndaki 69 öğrenciye dağıtıldı.

Yardım yapan okulun müdürü Fahrettin Güner, İstanbul'daki Malatyalıların çocuklarının ön ayak olduğu bu yardımı yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, kardeş okul anlayışı kapsamında, bu tür yardımları yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu yardımlar çok anlamlı

Köydeki okulun müdürü Metin Aladağ da ''Yapılan bu yardımlar çok anlamlıdır. Köyümüzdeki çocuklara sevinç kaynağı olmuştur. Özellikle de bu yardımlarda o okuldaki çocukların aracılık etmesi daha bir anlamlıdır'' dedi.

Köy muhtarı Kemal Aslantürk de İstanbul'da yaşayan Malatyalıların memleketlerine sahip çıktıklarını, bunun da tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini vurguladı.

Kırtasiye ve giyim eşyaları köy okulunda okuyan 69 öğrenciye, her iki okulun yetkilileri ve köy muhtarının katılımıyla dağıtıldı.