BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,55
ALTIN 2.384,73
HABER /  GÜNCEL

Şile'de sel hayatı olumsuz etkiledi

Türkiye'de yağışlar etkili olmaya devam ediyor. Şile'yi sel suları götürüyor. Vatandaşların mağduriyeti giderilmeye çalışılıyor.

Abone ol

Şile Ağva'da 29 Ekimdeki yoğun yağışın ardından meydana gelen sel baskınından etkilenen vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması için, bölgeye 16 ''Mevlana Evi'' kuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) alınan bilgiye göre, Ağva'da 29 Ekimde Göksu ve Yeşilçay derelerinin taşması sonucu yaşanan sel felaketinin ardından mağdur vatandaşların barınma ve yemek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışma başlatıldı.

Belediyenin Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğünce, evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlara, elektrik, su, tuvalet ve banyo bağlantıları yapılan 16 ''Mevlana Evi'' kura çekimiyle teslim edildi.

Selden etkilenen vatandaşlara ayrıca, 16 kuzineli soba, 16 kuzine soba koruması (ahşap ve üzeri kapalı), 4 seyyar tuvalet, 4 seyyar duş, 1 boş konteyner, 32 çekyat, 16 buzdolabı, 16 halı, her mağdur aile için 500 TL nakdi yardım ile 2 bin kumanya, 4 bin paket çay, 3 bin paket çorba, 4 bin paket bardak su, 750 kişiye yetecek düzeyde erzak yardımı yapıldı.

Ağva'da 29 Ekimde 04.00-05.00 saatlerinde yağan yoğun yağmur sonucu Göksu ve Yeşilçay derelerindeki su seviyesi yükselmiş ve taşkın yaşanmıştı.

Olay günü iki noktada tahliye işlemlerini başlatan itfaiye ve belediye ekipleri, mağdur olan vatandaşları tahliye ederek, Kanan İlköğretim Okuluna yerleştirmiş, yemek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamıştı.

Taşkınlarda, 20 ev tamamen hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmiş, 20-30 adet evin ise tamir edilmek suretiyle hasarları giderilmişti.