BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  GÜNCEL

Silah versinler biz gidelim

Şehit babası Aşınmaz, Irak'a girmeyen hükümete işte böyle veryansın etti.

Abone ol

Muğlalı şehit babası oğlunun şehit oluşunun 14'üncü yılında, Atatürk anıtı önünde terörü protesto etti. Muğlalı şehit babası İhsan Aşınmaz, oğlu Özden Aşınmaz'ın Bitlis'in Mutki ilçesinde şehit düştüğü günün 14'üncü yılında, yaşanan terör olaylarını Atatürk anıtı önünde protesto etti.

Muğlalı şehit babası İhsan Aşınmaz, gazetecilere oğlu Özden Aşınmaz'ın askerlik görevini yaptığı Bitlis'in Mutki ilçesinde 14 yıl önce bugün teröristlerle girilen çatışmada şehit olduğunu hatırlatarak, ''Her yıl oğlumun şehit düştüğü topraklara gidiyorum.

Bütün şehit ailelerine ve yakınlarına oğullarının şehit olduğu yerleri görmelerini tavsiye ediyorum. Asıl amacım son yaşanan olayları protesto etmek. Hükümet, sınırötesi operasyon için tezkereyi çoktan çıkarmalıydı. Biz şehit aileleri olarak bekliyoruz bize silah versinler biz gidelim. Biz her şartta hazırız. Bıraksınlar şehit ailelerini, askerimizle dağlarda gezelim. Biz intikam almak için aç susuz kalmaya her şeye razıyız. Bunu herkes bilsin bu vatan sahipsiz değil.'' dedi.

74 yaşındaki İhsan Aşınmaz'ın, üzerinde, ''Yeter! Milletçe ağlıyoruz, teröre karşı birleşelim. Vatandaşlarımız öldürülüyor, askerlerimiz şehit ediliyor. Partiler, sivil toplum örgütleri neredesiniz? Muğla Şehit Aileleri Derneği'' ifadesinin yer aldığı pankart ve boynunda taşıdığı Türk bayrağı ile yaptığı protesto öncesinde polis ekipleri Aşınmaz'a engel olmaya çalıştı.

Aşırmaz'ın kimliğini kontrol eden ve elindeki pankartı alan polis ekipleri, şehit babasının kararında ısrar etmesi üzerine protestoya izin verdi. Atatürk anıtı önünde yaptığı protesto gösterisinin ardından Aşınmaz, şehit oğlunun mezarını ziyaret etti. Bu arada Muğla şehir mezarlığında bulunan şehitlikteki mezarlara, şehitlerin yakınları tarafından çiçekler bırakıldığı ve Türk bayrakları asıldığı gözlendi.