BIST 10.265
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,92
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli Erdoğanı topa tuttu

Bahçeli'nin hedefinde Erdoğan vardı. MHP liderinin bir de önerisi var.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a, ''Sınır ötesi operasyon için referanduma gidilmesi'' önerisinde bulunarak, ''Böylece kendileri ve hükümeti, okyanus ötesinden talimat almaktan kurtulacak, sürekli telaffuz ettiği 'cumhurun iradesine' de başvurmuş olacaktır'' dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Erdoğan'ın terör politikasının kandırmaca ve aldatmacadan ibaret olduğunu savundu. İşte Bahçeli'nin grupta yaptığı konuşmadan önemli başlıklar:

''ALDATMA VE KANDIRMA SİYASETİ...''

''Özellikle son haftalar içinde meydana gelen eylemler ve sonuçları dikkate alındığında, konu, hükümetin alışılagelmiş başsağlığı mesajları, 'Kanı yerde kalmayacak' ve 'Mücadelemiz sürecek' sözleri ile geçiştirilemeyecek kadar önemli ve ciddi boyutlara ulaşmıştır. Ancak Sayın Başbakan'ın 13 Mehmetçiğimizi kaybettiğimiz olay üzerine yaptığı yorum, konunun önemini hala idrak edememiş olduğunun en belirgin işareti olmuştur.

TESLİMİYETÇİ TAVIRLA MÜMKÜN DEĞİL

Başbakanın, basın mensuplarına, bu vahim ve acele karar gerektiren gelişmeye rağmen, konuyu gelecek ay ABD'ye yapacağı ziyarette görüşeceğini söylemesi, hükümetin terörle mücadele iradesini tamamıyla yabancı ülkelerin insaf ve kararına teslim ettiğinin göstergesidir. Ne Sayın Başbakan'ın ne de hükümetinin terörle mücadele etmesi, bu teslimiyetçi tavırla asla mümkün değildir. Geçtiğimiz beş yılın ağır bilançosu bunun açık delilidir. Bu süre içinde, hainleri saklandıkları inlerde vurmak yerine, vuracakmış gibi pazarlık yapmaya çalışmak, her konuda aldatma ve kandırma siyaseti izleyen AKP hükümetinin bir oyalama alışkanlığı haline gelmiştir.''

''GÜVENLİK GÜÇLERİNİ ZAN ALTINDA BIRAKMA ÇABALARI...''

"Özellikle son aylar içinde, katiller açıkça belli olmasına rağmen, cinayetlere yönelik kuşkucu bir yaklaşımın yaygınlaştırılmak istenmesi ve olayların failleri hakkında hedef saptırıcı, kafa karıştırıcı yorum ve değerlendirmelerin yapılması dikkat çekicidir.  Bunlar, devletimizi töhmet altına sokmaya, güvenlik kuvvetlerini zan altında bırakmaya yönelik sinsi senaryonun parçalarıdır. 

''BAŞBAKAN SUSTUKÇA BÖLÜCÜ KONUŞUYOR''

Başbakan Erdoğan'ın milli meselelerde susmayı tercih ettiğini ileri süren Bahçeli, ''O sustukça terörist ve bölücü konuşmakta, evlatlarımız bir bir hayatlarını ve uzuvlarını kaybetmektedir'' dedi.

''Ben bu kürsüden, sık sık referandum yapacağını müjdeleyen Sayın Başbakan'a, bu uygulamasına, 'sınır ötesi operasyon' için bir referandum yaparak başlamasını öneriyorum. Böylece kendileri ve hükümeti, okyanus ötesinden talimat almaktan kurtulacak, sürekli telaffuz ettiği 'cumhurun iradesine' de başvurmuş olacaktır. Hükümetin aymazlığına rağmen inancımız odur ki hainler ve işbirlikçilerine gereken ders eninde sonunda mutlaka verilecektir.

YÜCE DİVAN'IN ''KORAY AYDIN'' KARARI

''Bizler kendisine yürekten inanıyor ve güveniyorduk. Bu yüzden, bugün ulaşılan mutlu netice, hem arkadaşımızın hem de hareketimizin ahlak ve erdeminin hukuken tescili anlamına gelmektedir''

''BUNLARIN AMAÇLARI DEVRİ SABIK YARATMAKTIR''

Dün arkadaşımızı ve şahsında, 'Yolsuzlukların üstüne gidiyoruz' gerekçesiyle partimizi siyasi anlamda linç ve mahkum etmeye çalışan zihniyet, bu karar ile müfteri durumuna düşmüştür. İktidara geldiklerinde, kamuoyunun gözünü boyamaya ve aklını karıştırma çalışan hükümetin gerçek niyetinin, kendi dönemindeki yolsuzluk ve usulsüzlükleri örtmeye çalışmak olduğu bugün daha iyi anlaşılmıştır. Bunların maksatlarının devri sabık yaratmak ve hesap sormak değil, çamur atmak ve karalamak olduğu ortaya çıkmıştır.''