BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Seri katillere ceza yağdı

7 kişiyi gözlerini kırpmadan öldüren eli kanlı katil, hakim karşısına çıktı ve;

Abone ol

Bursa'dan başlayıp İzmit, Sakarya, Mersin, Adana ve Ankara'da 7 kişiyi gözlerini kırpmadan öldüren Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe, bugün İzmit 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Bursa'da, tezgahtar Hüseyin Çalışkan'ı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, işledikleri ‘gasp’ suçundan ise 13'er yıl ağır hapis cezası verilen 2 sanığa, İzmit'te işledikleri cinayet nedeniyle de ağırlaştırılmış ömür boyu, ‘yağma’dan da 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.
     
Geçen yıl, 4 gün içinde 7 kişiyi acımasızca öldüren ve Kızılcahamam'da jandarma ekiplerince yakalandıktan sonra tutuklanan seri katiller 31 yaşındaki Mehmet Karahasan ve 24 yaşındaki Yiğit Bekçe, İzmit'te 21 Ekim 2006 tarihinde, pişmaniye dükkanında tezgahtar olarak çalışan 21 yaşındaki Fatih Kılıç'ı öldürmeleriyle ilgili olarak bugün 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.
     
Adliye önünde jandarma ve polisin geniş güvenlik önlemleri altında duruşmaya getirilen sanıklar Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe, D-100 karayolu üzerindeki bir pişmaniye dükkanında tezgahtarlık yapan Fatih Kılıç'ı pompalı tüfekle gözünden vurarak öldürmüşlerdi. Geçen duruşmada, “Ankara Sincan F Tipi Cezaevi'nden gidip gelmek zor oluyor. Biran önce karar verin'' demişlerdi.
     
Bugünkü duruşmada Yiğit Bekçe, “Yazılı ve sözlü beyanlarımı aynen tekrar ediyorum. Ekleyeceğim başka husus yok'' derken, Mehmet Karahasan da “Şimdiye kadarki beyanlarımı ve taleplerimi tekrar ediyorum'' diyerek verilecek kararı beklediği bildirdi.
     
Mahkeme heyeti, Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan'ın sabit görülen yağma suçundan eylemlerine uyan 5237 sayılı TCK'nın 37/1. maddesi uyarınca 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezasıyla mahkumiyetlerine karar verdi.
     
Mahkeme, 2 sanığın, sabit görülen işledikleri ‘yağma’ suçunu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla maktül Fatih Kılıç'ı öldürmek suçundan da 5237 sayılı TCK.'nın 37/1. maddesi aracılığıyla aynı kanunun 82/1-h maddesi uyarınca ağırlaştarılmış müebbet hapis cezası ile ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verdi. 2 sanık da soğukkanlılıkla karşıladıkları bsu kararın ardından hemen jandarma ekiplerinde mahkeme salonundan çıkarıldı.
     
Karar duruşmasına, daha önceki davalara müdahil olarak katılan Fatih Kılıç'ın annesi ve ablası gelmedi.
     
Daha önce Bursa'da işledikleri cinayet nedeniyle de ağırlaştırılmış müebbet ve 13'er yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan, duruşmadan sonra yine jandarmanın sıkı güvenlik önlemleri altında cezaevi aracına konularak Sincan F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.