BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.448,55
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Silah arkadaşı Koşaner'i anlattı

30 Ağustos'ta Genelkurmay Başkanı koltuğuna oturacak Işık Koşaner'i bir de silah arkadaşı MHP Milletvekili Sipahi'den dinleyin

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) zirvesinde nöbeti devralmaya hazırlanan yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e, eski silah arkadaşından büyük övgü.

Orgeneral Koşaner'le birlikte aynı akademide ders alan ve terörle mücadele kapsamında aynı sınır ötesi operasyonu komuta eden emekli tümgeneral ve bugünün MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi yeni Genelkurmay Başkanını yere göğe koyamadı.

"O, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son dönemde yetiştirdiği en değerli komutanlardan biri. Kesinlikle başarılı olur. Alnının akıyla bu görevi yapacağından eminim" diyen silah arkadaşı Sipahi Akşam gazetesinden Hakkı Kurban'a şunları anlattı:

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜRDÜ

Biz, yeni Genelkurmay Başkanımızla akademi yıllarından tanışıyoruz. Yakın arkadaştık. Kara Harp Akademisi'nde 1976-78 döneminde birlikte eğitim aldık. Kendisi dönem olarak bizden öndeydi. 73 kişiydik. Hepimizin çok saygı duyduğu birisiydi. Kişiliğiyle örnek bir insandı. Başarısıyla da akademi yönetimiyle bizim aramızda köprü vazifesini görürdü. Ona herkes saygı duyardı.

ANADOL'LA SERVİS YAPARDIK

O dönem subaylardan arabası olan çok azdı. Biz de arabası olan nadir insanlardandık. İkimizin de 1968 model Anadol marka arabası vardı. O arabalar herkesin işini görürdü. Dersler bitince, arabalarımız adeta servise dönüşürdü. Subayları servis aracıyla taşır gibi biz götürürdük.

Benim tanıdığım Işık Koşaner, mükemmel bir askerdir. Hem komandolara hem de bordo berelilere komuta eden, terörle mücadele yöntemlerini çok iyi bilen bir insandır. Biz, İlker Başbuğ Paşa ve Işık Paşa ile aynı dönemde Güneydoğu'da terör örgütüyle mücadele eden insanlarız. Bu süreçte de tanık olduğum gibi, Koşaner sakin bir insandır. Fazla konuşmaz. Kimse hakkında tek bir kötü laf etmez. Kimse de onun hakkında kötü bir şey söyleyemez. Tanıyan tanımayan herkesin üzerinde saygın bir insan izlenimi yaratır. Olgun, mantıklı bir kişidir. Mantıksız bir iş yapmaz. Aşırı heyecanlı değildir. Disiplinlidir ve çok çalışır. Herkesin de güvenini kazanmıştır. İlkelerinden taviz vermeyen biridir.

TERÖRE BÜYÜK DARBE

Kendisi, Kıbrıs Barış Harekatı'na da katılmış bir isimdi. Bizim Kara Harp Akademisi'nden sonra birlikte görev yaptığımız yerlerden biri de 2. Kolordu Komutanlığı bünyesindeki Alay Komutanlığı'ydı. Kendileri Hayrabolu'da, ben de Gelibolu'daydım. Sonra da 1994-1995 döneminde Güneydoğu'da hizmet verdik. O dönem ben Şırnak'ta 23. Sınır Jandarma Tugay ve Güvenlik Komutanı idim. Teröristlere yönelik sınır ötesi operasyonların yapıldığı süreçti. Koşaner, Kayseri'deki 1. Komando Tugay Komutanlığı görevini yürütüyordu. Sınır ötesi harekata katılacak komandolarla birlikte kendisi de Şırnak'a geldi. O dönem yapılan operasyonların da etkisiyle terör örgütüne ağır darbeler vuruldu.

BEN FENERLİYİM, O CİMBOMLU

Sayın Koşaner, spora meraklı bir komutandır. Zaten komandodur. Atıcılıktan keyif alır ve sporun diğer dallarıyla da ilgilenirdi. Galatasaray taraftarıdır. Ben de Fenerbahçeliyim. Aramızda bu tür rekabet mevzuları fazla olmazdı. Sporu severdik ama fanatikliğimiz yoktur.

KESİNLİKLE BAŞARILI OLUR

Ben, milletvekili olduktan sonra da dostluğumuz devam etti. Bir süre önce, bir general arkadaşımızın kızı evlenirken bir araya geldik. Işık Paşa, kritik ve zor bir dönemde görevi devralıyor. Ancak O, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son dönemde yetiştirdiği en değerli komutanlardan biri. Kesinlikle başarılı olur. Terörle mücadele yöntemlerini çok iyi bilen bir insan olarak Genelkurmay Başkanı olması, Türkiye için de büyük önem taşıyor. Alnının akıyla bu görevi yapacağından eminim.