BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ramazan ayına yeni aracıyla girdi

Mardin Sakatlar Derneği, bağışlarla 20 yıldan beri eve bağımlı yaşayan Mehmet Aldemir isimli engelli gence akülü araç aldı.

Abone ol

Ramazan ayına yeni aracıyla giren 27 yaşındaki Mehmet Aldemir'in sevinci gözlerinden okunurken kendisine yeni aracının anahtarını teslim eden Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel ve Sakatlar Derneği Başkanı Hasan Anuk'a teşekkür etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şubesi merkezinde düzenlenen törene Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, Şube Başkanı Hasan Anuk, şube çalışanları, dernek üyeleri, aileleri ve eve bağımlı yaşayan Mehmet Aldemir katıldı. Törende konuşma yapan Dernek Başkanı Anuk, "Mardin Şubemiz 1997'den beri faaliyette olup toplam 9 bin 16 üyemiz bulunmaktadır. Şimdiye kadar yapılan faaliyetlerimiz ve üyelerimize desteğimiz arasında, ihtiyaç sahiplerinden 309 kişiye koltuk değneği dağıtımı Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) LDS Vakfı'yla işbirliği yapılarak 2 bin tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine bağışı ve teslim edilmesi, üç adedi Hollanda'dan bağışlanan, 1 tanesi de Sayın Valimiz Hasan Duruer'in eşi tarafından bağışlanan toplam 4 adet motorlu aracın ihtiyaç sahiplerine dağıtımı bulunmaktadır. Bugün teslim edilecek motorlu araç ise İstanbul'dan bir grup hayırseverin ortak çabasıyla bağışlanan beşinci motorlu araçtır. Üyemiz Mehmet Aldemir, Mardin merkeze 27 kilometre uzaklıkta Kızıltepe ilçesinde ikamet etmektedir. Kendisi yaklaşık 15 senedir herhangi bir araç olmadan eve bağımlı yaşamak zorunda kalmış, ev dışına istediği gibi çıkamamış ve çok zorluk çekmiştir.

Bağışlanan araç, Bursa'da fabrikası bulunan Fulya Ortopedi firması tarafından özel tasarımlı ve kişiye uygun düzeneklerle,
bazı parçaları yurtdışından getirilmiş, tamamen yerli tasarımlı ve yerli olarak üretilmiş olup Mon-R modelindedir. Araç dış mekanlarda kullanılan ve kişiye serbest dolaşma imkanı sağlayan, 2010 yılı üretimli koyu mavi bir motosiklettir. Mehmet Aldemir'in bu araç ile artık bu sıkıntılarından kurtulacağına inanıyor ve kendisine hayırlı ve uğurlu olmasını, sağlık ve mutlulukla kullanmasını diliyoruz" dedi.

Mehmet Aldemir'e yapılan bu bağış için kendileri ile irtibat kurup bağışın yapılmasını ve motorlu aracı sağlayan İstanbul'dan Canan Paşarel'e teşekkür eden Anuk, kendilerine ayrıca bağışta bulunan Alpaslan Kaplan, Aslıhan Güreşçier, Ayşegül Akgil, Aytül Papatya Kalem, Canan Paşarel, Didem Günergin, Dilek Günçer, Ela Horozoğlu, Emine Sebilcioğlu, Esra Helvacı Güler, Ferda Bek, Hürdem Cemile Yaprak, Işık Papatya, İçten Küçükyumuk, İdil Ülman, Levent Kızıltan, Necip Sezgin, Tolga Erbilgin'e ve aracı gönderen firma yöneticilerine de teşekkürlerini iletti. Yeni aracının anahtarını Milletvekili Yüksel'in elinden alan Aldemir, kendisine araç verileceği müjdesini aldığında adeta yeniden dünyaya geldiğini söyledi. Yıllardan beri eve mahkum olduğunu söyleyen Aldemir, "Evde adeta hapis olduğum 20 yılın da intikamını alacağım. Tek başıma gezmenin özgürlüğünü yaşayacağım. Bana bu aracı gönderen ve vesile olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Milletvekili Yüksel, Mehmet Aldemir'e aracının teslim ederken trafikte yapacağı hız konusunda uyarılarda bulundu. Yüksel, özürlü vatandaşların hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulmasının, hem sosyal devlet anlayışının hem de vicdani sorumluluğun gereği olduğunu belirtti.
Özürlülüğün tüm dünyada insanlığın ortak derdi olduğunu vurgulayan Yüksel, aynı zamanda geniş çerçevede bir insan hakkı meselesi olduğunu belirtti. Özürlü insanlarımızın topluma dahil edilmesi gerekliliğini ve sebebi ne olursa olsun tüm özürlü kişiler temel haklarının olduğunu vurguladı. Yüksel, bütün kesimleri hedefleyen insan odaklı politikalarla, özürlü vatandaşların da önündeki hukuki, sosyal ve fiziki engelleri birer birer ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ve hükümet olarak, bu alanda bir reform
sayılabilecek Özürlüler Kanunu'nu çıkararak en önemli adımı attıklarını ifade etti.